Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Sfantul Rafail, Episcop de Brooklyn, „Pastorul cel bun al oilor pierdute in America”

Mai multe poze

Sfantul Rafail, Episcop de Brooklyn, „Pastorul cel bun al oilor pierdute in America”
24,00 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

Sfantul Rafail, Episcop de Brooklyn, „Pastorul cel bun al oilor pierdute in America”, de Basil Essey episcop de Wichita - Editura Doxologia 2017

 

Sfantul Rafail ne dezvaluie calea imparateasca spre mantuire. El nu a cautat cinste pentru sine. Indiferent de cost, indiferent de pret, el I-a urmat lui Hristos. Oricat de grea Crucea, oricat de putina rasplata, el I-a urmat.

El exemplifica imaginea unui adevarat episcop ortodox iubitor al Sfintei Traditii. A primit credinta de la inaintemergatorii sai şi a cautat sa predea cu credincioşie aceasta credinta fiilor sai duhovniceşti. A fost un om de rugaciune. A iubit şi trait viata liturgica a Bisericii, iar aceasta i-a fost sprijin duhovnicesc. Nu a fost un inovator; nu a „schimbat” nimic. in lucrarea sa pastorala nu a avut alta agenda decat cea de a fi credincios insarcinarii pe care o primise. Fiecare gand şi plan al sau a avut in centru poporul caruia-i slujea. Cum sa-i impace pe duşmani? Cum sa-i aduca inapoi pe cei lepadati? Cum sa-i creasca pe copii? Cum sa inceapa o lucrare misionara? Ce educatie sa ofere unui preot?
Pe parcursul celor douazeci de ani de slujire in Lumea Noua, atat ca arhimandrit cat si ca episcop. Sfantul Rafail nu a incetat niciodata sa viziteze credinciosii imprastiați in tot cuprinsul țarii. Aceasta a fost o constanta a slujirii sale: dorința de a indura greutațile presupuse de aducerea Evangheliei si a tainelor sale mai aproape de oameni. Oferindu-i-se numeroase poziții de putere si confort in țara sa natala, Sfantul Rafail nu s-a abatut niciodata de la drumul sau. I se daduse o misiune in America si pana la sfarsitul zilelor sale a implinit-o cu credința si dragoste. in grija sa, Biserica a inflorit si a dat roade bune. El intotdeauna a fost un pastor si invațator bun al turmei sale. Aceasta recunostea autoritatea vocii sale. Fii sai cunosteau iubirea, compasiunea si blandețea sa. A fost mai mult un tata decat un conducator si mai mult un slujitor decat un stapan.

Descriere

Autor: Basil Essey episcop de Wichita

Traducere: Dragos Dasca

Editura: Doxologia

An aparitie: 2017

Detalii

Coperta: Brosata

Dimensiuni: 14 x 21,5 cm

Nr. pagini: 152

Limba: Romana

Cod: 978-606-666-604-6

SUGESTII