Sfantul Rafail, Episcop de Brooklyn, „Pastorul cel bun al oilor pierdute in America”
de Basil Essey episcop de Wichita
(0 opinii)
Cod produs: CTDB-2439

Pret: 24,00 lei

Sfantul Rafail, Episcop de Brooklyn, „Pastorul cel bun al oilor pierdute in America” , de Basil Essey episcop de Wichita - Editura Doxologia 2017 Sfantul Rafail ne dezvaluie calea imparateas...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)

Sfantul Rafail, Episcop de Brooklyn, „Pastorul cel bun al oilor pierdute in America” , de Basil Essey episcop de Wichita - Editura Doxologia 2017

Sfantul Rafail ne dezvaluie calea imparateasca spre mantuire. El nu a cautat cinste pentru sine. Indiferent de cost, indiferent de pret, el I-a urmat lui Hristos. Oricat de grea Crucea, oricat de putina rasplata, el I-a urmat. El exemplifica imaginea unui adevarat episcop ortodox iubitor al Sfintei Traditii. A primit credinta de la inaintemergatorii sai şi a cautat sa predea cu credincioşie aceasta credinta fiilor sai duhovniceşti. A fost un om de rugaciune. A iubit şi trait viata liturgica a Bisericii, iar aceasta i-a fost sprijin duhovnicesc.

Nu a fost un inovator; nu a „schimbat” nimic. in lucrarea sa pastorala nu a avut alta agenda decat cea de a fi credincios insarcinarii pe care o primise. Fiecare gand şi plan al sau a avut in centru poporul caruia-i slujea. Cum sa-i impace pe duşmani? Cum sa-i aduca inapoi pe cei lepadati? Cum sa-i creasca pe copii? Cum sa inceapa o lucrare misionara? Ce educatie sa ofere unui preot? Pe parcursul celor douazeci de ani de slujire in Lumea Noua, atat ca arhimandrit cat si ca episcop. Sfantul Rafail nu a incetat niciodata sa viziteze credinciosii imprastiați in tot cuprinsul țarii.

Aceasta a fost o constanta a slujirii sale: dorința de a indura greutațile presupuse de aducerea Evangheliei si a tainelor sale mai aproape de oameni. Oferindu-i-se numeroase poziții de putere si confort in țara sa natala, Sfantul Rafail nu s-a abatut niciodata de la drumul sau. I se daduse o misiune in America si pana la sfarsitul zilelor sale a implinit-o cu credința si dragoste. in grija sa, Biserica a inflorit si a dat roade bune. El intotdeauna a fost un pastor si invațator bun al turmei sale.

Aceasta recunostea autoritatea vocii sale. Fii sai cunosteau iubirea, compasiunea si blandețea sa. A fost mai mult un tata decat un conducator si mai mult un slujitor decat un stapan.

citeste mai mult
Autor:
Basil Essey episcop de Wichita
Traducere:
Dragos Dasca
Editura:
Doxologia
An aparitie:
2017
Coperta:
Brosata
Dimensiuni:
14 x 21,5 cm
Nr. pagini:
152
Limba:
Romana
Cod:
978-606-666-604-6

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie