Sfanta Mucenita Elisabeta, Marea Ducesa a Rusiei
de Catalin Grigore
(0 opinii)
Cod produs: C1035

Pret: 19,27 lei

Nascuta in secolul al XIX-lea intr-o familie protestanta de nobili germani, Ducesa Elisabeta creste inconjurata de bogatie si slava. Povatuita de o mama milostiva si iubitoare, Elisabeta dev...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)

Nascuta in secolul al XIX-lea intr-o familie protestanta de nobili germani, Ducesa Elisabeta creste inconjurata de bogatie si slava. Povatuita de o mama milostiva si iubitoare, Elisabeta devine una dintre cele mai frumoase si mai intelepte tinere ale vremii. La nouasprezece ani se casatoreste cu un Mare Duce rus prin care cunoaste credinta ortodoxa. Dupa ce sotul ei este ucis, Elisabeta renunta cu totul la avere si la viata stralucitoare de printesa. Implinind dorul inimii ei, se calugareste si ridica o manastire in care rugaciunea catre Dumnezeu se impleteste cu ingrijirea bolnavilor. Insa aceasta minunata lucrare este intrerupta dupa revolutia bolsevica, cand Stareta Elisabeta este arestata si chinuita, invrednicindu-se de cununa muceniciei.

Povestea surprinde viata unei printese adevarate, care prin puterea credintei paraseste toate cele trecatoare, devenind stareta de manastire si chiar mucenita intr-o vreme de mare prigonire a Bisericii lui Dumnezeu. 

citeste mai mult
Autor:
Catalin Grigore
Editura:
Iona
An aparitie:
2012
Limba:
Romana
Cod:
9786069310168

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie