Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Septuaginta vol. 6/II. Iezechiel-Suzana-Daniel-Bel si balaurul

Mai multe poze

Septuaginta vol. 6/II. Iezechiel-Suzana-Daniel-Bel si balaurul
52,98 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

Septuaginta vol. 6/II. Iezechiel-Suzana-Daniel-Bel si balaurul, coord. Cristian Badilita, Francisca Baltaceanu - carti explicari biblice Libraria Bizantina

 

Volum coordonat de Cristian Badilita, Francisca Baltaceanu, Monica Brosteanu in colaborare cu Ioan-Florin Florescu
Traduceri si note de Florica Bechet si Ioana Costa
    

Ca si in volumele anterioare, traducerea de fata urmeaza cu strictete editia stabilita de A. Rahlfs si este insotita de un abundent aparat critic alcatuit din introduceri la fiecare carte, note filologice, exegetice si comparative cu textul masoretic, indici de nume.

 

Proiectul traducerii in romaneste a Septuagintei, realizat sub patronajul Colegiului Noua Europa, s-a bucurat de o primire entuziasta atit din partea publicului larg, cit si din partea specialistilor in domeniu. Aparut in 2004, primul volum a primit Premiul Asociatiei Editorilor Romani pentru cea mai buna editare in limba romana a unei carti straine, iar al doilea volum a fost distins, tot in 2004, cu Premiul „Cartea anului” acordat de revista Romania literara.

Volumul al saselea, care incheie sectiunea cartilor profetice, este structurat in doua tomuri. Al doilea, cel de fata, cuprinde, pe linga „profetii mari” Iezechiel si Daniel, cele doua „anexe” la Cartea lui Daniel, redactate direct in greaca, Suzana, precum si Bel si balaurul. Tomul intii contine cartile: Isaia, Ieremia, Baruch, Plingerile lui Ieremia, Scrisoarea lui Ieremia si va aparea ulterior, fiind precedat de volumul 5, in care sint inclusi cei doisprezece „profeti mici”.

Sursa: www.polirom.ro

Descriere

Autor: --

Traducere: --

Editura: Polirom

An aparitie: 2008

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: 568

Limba: Romana

Cod: 978-973-46-0886-7

SUGESTII