Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Septuaginta vol. 5. Osea-Amos-Michea-Ioel-Abdias-Iona-Naum-Avacum-Sophonia-Aggeu-Zaharia-Malachia

Mai multe poze

Septuaginta vol. 5. Osea-Amos-Michea-Ioel-Abdias-Iona-Naum-Avacum-Sophonia-Aggeu-Zaharia-Malachia
62,61 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

Septuaginta vol. 5. Osea-Amos-Michea-Ioel-Abdias-Iona-Naum-Avacum-Sophonia-Aggeu-Zaharia-Malachia, coord. Cristian Badilita, Francisca Baltaceanu - carti explicari biblice Libraria Bizantina

 

Volum coordonat de Cristian Badilita, Francisca Baltaceanu, Monica Brosteanu
si ingrijit de Smaranda Badilita
Traduceri de Cristian Gaspar

Proiect realizat in colaborare cu Colegiul Noua Europa, sub patronajul lui Andrei Plesu, cu sprijinul Fundatiei Anonimul
.

Sub numele de Septuaginta este cunoscuta traducerea in limba greaca a Bibliei ebraice, efectuata la Alexandria, cu aproximativ trei secole inainte de Hristos. Aceasta a reprezentat, mai intii, Biblia evreilor din diaspora, iar mai tirziu a devenit versiunea greaca a Vechiului Testament al Bisericii. Prima traducere a Septuagintei in limba romana s-a facut la 1688 (Biblia de la Bucuresti). Ca si in volumele anterioare, traducerea de fata urmeaza cu strictete editia stabilita de A. Rahlfs si este insotita de un abundent aparat critic alcatuit din introduceri la fiecare carte, note filologice, exegetice si comparative cu textul masoretic, indici de nume si de termeni.
Proiectul traducerii in romaneste a Septuagintei, realizat sub patronajul Colegiului Noua Europa, s-a bucurat de o primire entuziasta atit din partea publicului larg, cit si din partea specialistilor in domeniu. Primul volum, aparut in 2004, a primit premiul Asociatiei Editorilor Romani pentru cea mai buna editare in limba romana a unei carti straine, precum si premiul „Cartea anului” acordat de revista Romania literara.

Volumul al cincilea cuprinde cartile profetice ale Celor Doisprezece, grupul „profetilor mici”, supranumiti astfel din cauza continutului redus al profetiilor lor, ei nefiind totusi, din acest motiv, mai putin insemnati. Este vorba de Osea, Amos, Michea, Ioel, Abdias, Iona, Naum, Avacum, Sophonia, Aggeu, Zaharia, Malachia.

Sursa: www.polirom.ro

Descriere

Autor: --

Traducere: --

Editura: Polirom

An aparitie: 2009

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: 648

Limba: Romana

Cod: 978-973-46-1428-8

SUGESTII