Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Septuaginta vol. 4/II. Iov-Intelepciunea lui Solomon-Intelepciunea lui Iisus Sirah-Psalmii lui Solomon

Mai multe poze

Septuaginta vol. 4/II. Iov-Intelepciunea lui Solomon-Intelepciunea lui Iisus Sirah-Psalmii lui Solomon
48,16 RON

Disponibilitate: Nu este in stoc

Septuaginta vol. 4/II. Iov-Intelepciunea lui Solomon-Intelepciunea lui Iisus Sirah-Psalmii lui Solomon, coord. Cristian Badilita, Francisca Baltaceanu - carti explicari biblice Libraria Bizantina

 

Volum coordonat de: Cristian Badilita, Francisca Baltaceanu, Monica Brosteanu, in colaborare cu pr. Ioan-Florin Florescu. Traduceri de: Smaranda Badilita, Francisca Baltaceanu, Monica Brosteanu, Iulia Cojocariu, Stefan Colceriu, Eugen Munteanu.
Proiect realizat in colaborare cu Colegiul Noua Europa, sub patronajul lui Andrei Plesu, cu sprijinul Fundatiei Anonimul.


Volumul IV al Septuagintei cuprinde cartile poetice si sapientiale. Dimensiunile volumului de fata au impus publicarea lui in doua tomuri (primul tom – Psalmii, Odele, Proverbele, Ecleziastul si Cintarea Cintarilor). Cu exceptia cartii lui Iov, cartile din acest tom nu au fost retinute in canonul biblic ebraic, chiar daca au cunoscut o larga difuzare in antichitatea tirzie iudaica. In schimb, ele au fost retinute in canonul biblic crestin, ca scrieri „folositoare/bune de citit”, fiind adesea citate si comentate de Parintii Bisericii.


Intre cartile Vechiului Testament, cele poetice si sapientiale apartin in cel mai inalt grad literaturii universale. Ele isi gasesc corespondenti atit in literatura anterioara a Orientului (Egipt sau Mesopotamia), cit si in cea contemporana lor, elenistica. Spre deosebire de majoritatea cartilor biblice, in care temele principale graviteaza in jurul istoriei poporului ales, in scrieri ca Iov sau Ecleziastul, inteleptii Israelului se apleaca, precum confratii lor orientali, asupra soartei indivizilor. Teologia pe care o descoperim aici se imbina cu o anumita „filosofie a cotidianului”, izvorita dintr-o experienta indelungata, decantata in poeme si sentinte. Totusi, nu avem de-a face cu un simplu umanism sapiential, ci cu un umanism devotional, ale carui valori decurg din raportarea nestramutata a credinciosului la poruncile universale ale lui Dumnezeu.    

Sursa: www.polirom.ro

Descriere

Autor: --

Traducere: --

Editura: Polirom

An aparitie: 2007

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: 528

Limba: Romana

Cod: 978-973-46-0445-6

SUGESTII