Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Scurta istorie. Panorama alternativa a literaturii romane. Volumul 1

Mai multe poze

Scurta istorie. Panorama alternativa a literaturii romane. Volumul 1
43,30 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

Scurta istorie. Panorama alternativa a literaturii romane. Volumul 1, de Mihai Zamfir, volum aparut la editura Polirom - carti Libraria Bizantina

 

Editia a II-a revazuta si adaugita

Scurta istorie este o istorie sintetica si mai degraba nonconformista a literaturii romane. Scrisa de un stilistician care s-a ocupat multa vreme de istorie literara inainte de a deveni el insusi romancier, cartea de fata reuneste cele trei calificari ale autorului ei.

La capatul unui lung sir de istorii ale literaturii romane (unele exceptionale, altele oneste, cele mai multe anoste, adica didactic-istorizante), un stilistician se incumeta sa reciteasca venerabilele texte, preocupat fiind exclusiv de performanta lor literara, care – in ochii lui – ramine primordial una stilistica. Descoperirile se vor dovedi de multe ori surprinzatoare.
Aflam cu aceasta ocazie si ce pot spune scriitorii romani din secolul romantic unui romancier de la inceputul secolului XXI.


„Ceea ce poate mira mai intii in aceasta Scurta istorie este extrema severitate a selectiei. Un interval de doua secole si jumatate e condensat in doar treizeci si noua de medalioane monografice in actuala editie, revazuta si adaugita. Nu pentru ca Mihai Zamfir ar avea capricii de gust, ci pentru ca poseda, in cel mai inalt grad, simtul valorii. In plus, fara a fi rigide, criteriile teoretice cu care opereaza sint de o claritate contagioasa. Chiar de la primele pagini, cititorul capata incredintarea ca de aici va invata literatura. Nu doar literatura romana si nu doar de la Dosoftei pina la Goga. Literatura pur si simplu.” (Cosmin Ciotlos)

Descriere

Autor: Mihai Zamfir

Traducere: --

Editura: Polirom

An aparitie: 2012

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 978-973-46-3331-9

SUGESTII