Scrieri filosofice, vol. 3. Bios
de Petre Tutea
(0 opinii)
Cod produs: C497

28,90 lei

Scrieri filosofice, vol. 3. Bios, de Petre Tutea - carti filosofi romani Libraria BizantinaIstoria are legi, dar nu se face singura, impletirea factorilor subiectivi cu cei obiectivi semanan...
citeste mai mult

Cantitate:

Scrieri filosofice, vol. 3. Bios, de Petre Tutea - carti filosofi romani Libraria Bizantina

Istoria are legi, dar nu se face singura, impletirea factorilor subiectivi cu cei obiectivi semanand cu structura epicului in care eroul constient de rolul lui exprima intregul din care face parte. El seamana cu omul activ purtator al legilor obiective ale naturii. Desigur, lucrurile n-au glas, iar glasul nostru este alaturi de esenta lor, fiindca nu este suficienta folosirea lor potrivita.

Numai raspunsul la "de ce si pentru ce“, atat in ceea ce priveste intregul cat si partile, ne poate face posesori ai esentelor. Este tulburatoare povestea biblica a nelinistii lui Adam, produsa de curiozitate, aceasta fiind poarta prin care a iesit din paradis. Pentru marea majoritate a oamenilor, ispitele sunt incarcate de farmec. Paradisul a fost uitat, si-a mutat sediul in mitologie sau este confundat cu placerea. 

Autor:
Petre Tutea
Editura:
Diana Press
An aparitie:
2014
Limba:
Romana
Cod:
978-973-88243-7-9

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie