Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Rugaciunea lui Iisus si experienta Duhului Sfant

Mai multe poze

Rugaciunea lui Iisus si experienta Duhului Sfant
12,00 RON

Disponibilitate: Nu este in stoc

Rugaciunea lui Iisus si experienta Duhului Sfant, de Pr. Prof. Dr. Dumitru Staniloae - Editura Deisis

 

Parintele Dumitru Staniloae este cu siguranta cel mai mare teolog ortodox al sfarsitului secolului XX. Vasta si profunda, opera sa exprima in acelasi timp sensibilitatea mistica si rigoarea dogmatica a Ortodoxiei patristice, cat si geniul specific al Ortodoxiei romanesti.

Aparute acum pentru prima data in romaneste, textele reunite in acest volum reprezinta cateva conferinte tinute de parintele profesor Dumitru Staniloae in Occident in anii ’70. Ele transcriu in termeni simpli, accesibili cititorului modern nespecializat, reflectia sa personala asupra specificului spiritualitatii ortodoxe. Experienta duhovniceasca a Bisericii intrupata in sfintenie si rugaciune apare aici ca manifestare plina de finete a „delicatetii” si gingasiei umanului transfigurat in a carei „transparenta” licareste taina suprema a Iubirii Sfintei Treimi. Deschizand umanul spre orizontul Infinitului divin, mistica ortodoxa intemeiaza astfel autenticitatea tuturor expresiilor si dimensiunilor existentei omului, dovedindu-si relevanta nedepasita.

„Traducerea si editarea acestor texte ale parintelui Staniloae reprezinta o mare binecuvantare pe care o va intelege fiecare cititor. Parintele Staniloae reprezinta un dar pretios al lui Dumnezeu facut Bisericii noastre si umanitatii: «Sa multumim Domnului!»” (arhim. Gheorghios Grigoriatul)

Descriere

Autor: Pr. Prof. Dr. Dumitru Staniloae

Traducere: --

Editura: Deisis

An aparitie: 2003

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 9789739344869

SUGESTII