Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Romanirea cantarilor: un mestesug si multe controverse. Studii de muzicologie bizantina

Mai multe poze

Romanirea cantarilor: un mestesug si multe controverse. Studii de muzicologie bizantina
30,00 RON

Disponibilitate: Nu este in stoc

Romanirea cantarilor: un mestesug si multe controverse. Studii de muzicologie bizantina, de Costin Moisil - Editura Muzicala

 

Cartea de fata aduna laolalta o serie de articole in care am abordat problema romanirii, termenul tehnic sub care este cunoscuta adaptarea in limba romana a cantarii bizantine. In aceste articole am comparat cantari romanesti cu cantari grecesti, am descris mecanismele de adaptare si am cercetat validitatea unor afirmatii anterioare despre romanire si trasaturile muzicii romanesti. Am analizat mai ales tipariturile muzicale, dar si explicatiile celor care au adaptat cantarile, opiniile psaltilor care le-au urmat — din secolul al XIX-lea pana astazi — si teoriile muzicologilor. In final, am evidentiat contributia nationalismului in constituirea unui repertoriu romanesc, distinct de cel de limba greaca.

Costin Moisil

 

Costin Moisil realizeaza, in domeniul muzicii romanesti de origine bizantina, aprofundari surprinzatoare, daca nu chiar tulburatoare, chiar si acolo unde lucrurile pot parea definitiv stabilite.

Preot prof. univ. Vasile Grajdian, Facultatea de Teologie Andrei Saguna din Sibiu

 

Scris intr-un stil elegant si echilibrat, volumul constituie o remarcabila reevaluare a culturii muzicale sacre de tradiție bizantina din veacul al XIX-lea romanesc.

Conf. univ. Nicolae Gheorghița, Universitatea Naționala de Muzica Bucuresti

 

Costin Moisil este doctor in muzicologie al Universitații Naționale si Kapodistriene din Atena, cu teza The Construction of the Romanian National Church Music (1821–1914). Este etnomuzicolog la Muzeul Țaranului Roman si cadru didactic asociat la Universitatea Naționala de Muzica din Bucuresti.

 

Descriere

Autor: Costin Moisil

Traducere: --

Editura: Muzicala

An aparitie: 2012

Detalii

Coperta: Brosata

Dimensiuni: 13 x 20 cm

Nr. pagini: 205

Limba: Romana

Cod: 9789734207114

SUGESTII