• Romanii e destepti. Clisee mioritice
    Romanii e destepti. Clisee mioritice

    Romanii e destepti. Clisee mioritice ...

Cod produs: CFAU-2669

Romanii e destepti. Clisee mioritice

Autor: Radu Pavel Gheo

Romanii e destepti. Clisee mioritice , de Radu Pavel Gheo - carti fictiune autori romani Libraria Bizantina „S-a vorbit despre niscaiva bariere culturale care ar impiedica intrarea culturii ...

Pret: 24,03 lei

Cantitate:

Romanii e destepti. Clisee mioritice , de Radu Pavel Gheo - carti fictiune autori romani Libraria Bizantina

„S-a vorbit despre niscaiva bariere culturale care ar impiedica intrarea culturii romane in mult mai performantul sistem occidental. Nimic mai fals... Nu cred ca asemenea bariere exista. Nu in cultura. Bariera s-a fixat, mai rezistenta decit zidul Berlinului, altundeva: intre omul de cultura valoros si autoritatea incompetenta. Absolvent de liceu si de facultate la seral, factorul decizional (sintagma infiorator de lemnoasa!) stie ca el stie mai bine, asa cum il conving si sutele de yesmeni cu nimic mai buni decit el.

Daca intr-adevar cineva impiedica promovarea culturii romane peste hotare, noi sintem aceia. Ma rog, unii dintre noi: cei care cred ca o coroana depusa in fuga la o statuie coclita valoreaza mai mult decit zece traduceri de scriitori contemporani difuzate in centrele de cultura ale Europei.” (Radu Pavel Gheo)

Autor:
Radu Pavel Gheo
Editura:
Polirom
An aparitie:
2014
Limba:
Romana
Cod:
978-973-46-5029-3

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating: min           max
Continua