Rime despre viata si moarte
de Amos Oz
(0 opinii)
Cod produs: CFAS1-7444

22,16 lei

Rime despre viata si moarte , de Amos Oz - carti fictiune autori israelieni Libraria Bizantina Intr-un Tel Aviv macinat de nesiguranta, un scriitor e invitat la un eveniment literar organiza...
citeste mai mult

Cantitate:

Rime despre viata si moarte , de Amos Oz - carti fictiune autori israelieni Libraria Bizantina

Intr-un Tel Aviv macinat de nesiguranta, un scriitor e invitat la un eveniment literar organizat cu prilejul aparitiei celui mai recent roman al sau. Plictisit de laudele sforaitoare aduse de gazda evenimentului, scriitorul da frau liber imaginatiei si ii transforma pe cei prezenti in sala in personaje ale unui roman improvizat, virtual, care se desfasoara in paralel cu realitatea imediata.

O chelnerita voluptuoasa, un adolescent timid cu aspiratii poetice, o femeie intre doua varste insetata de cultura, o tanara frumoasa, dar timida si lipsita de sarm, un functionar bolnav care a castigat la loterie, un barbat in varsta ramas fara slujba, care locuieste impreuna cu mama sa intr-o fosta spalatorie, un poet cazut in uitare, toti contribuie, cu povestile lor, la desavarsirea unei opere nescrise, iar autorul ei ajunge sa se intrebe, orgolios, daca nu cumva oamenii intalniti la tot pasul nu traiesc decat pentru a-i servi drept sursa de inspiratie.

Insa, pe masura ce povestirea capata contur, creatorul pierde controlul asupra lumii pe care credea ca o stapaneste si se vede prins intr-o intriga neprevazuta: dar daca intamplarile si replicile sunt, de fapt, reale, iar scriitorul doar inregistreaza, purtand faimoasa oglinda stendhaliana de-a lungul propriului drum?

Sursa: www.humanitas.ro

Autor:
Amos Oz
Traducere:
Ioana Petridean
Editura:
Humanitas
An aparitie:
2011
Limba:
Romana
Cod:
978-973-689-406-0

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie