Rhadopis din Nubia
de Naghib Mahfuz
(0 opinii)
Cod produs: CFAS1-7329

24,09 lei

Rhadopis din Nubia , de Naghib Mahfuz, volum aparut la editura Humanitas Scriitorul egiptean Naghib Mahfuz a primit Premiul Nobel pentru literatura in 1988. Cartile sale sunt traduse in pest... citeste mai mult

Cantitate:

Rhadopis din Nubia , de Naghib Mahfuz, volum aparut la editura Humanitas

Scriitorul egiptean Naghib Mahfuz a primit Premiul Nobel pentru literatura in 1988. Cartile sale sunt traduse in peste patruzeci de limbi. Facand parte din seria romanelor istorice ale scriitorului egiptean Naghib Mahfuz, Rhadopis din Nubia este o poveste despre prietenie, tradare, lupta pentru putere si o iubire care zguduie regatul faraonului Merenra. Tanarul faraon Merenra se indragosteste de curtezana Rhadopis, o fata de la tara ambitioasa, de o frumusete umitoare, devenita curtezana cea mai ravnita din regat, in palatul careia se reunesc barbatii de vaza ai Egiptului: artisti, dregatori, carturari, osteni.

Petrecerile ei cu muzica, dans si dezbateri filosofice au loc seara de seara in timp ce Egiptul este macinat de tensiuni politice. Marii preoti, o forta redutabila prin influenta pe care o au asupra cugetelor si inimilor oamenilor, detin jumatate din pamanturile tarii. Faraonul, recent urcat pe tron, este hotarat sa ii infrunte, sa isi impuna autoritatea si sa castige poporul de partea sa. „Ce folos au cei puternici din ceea ce au dobandit cu forta? Ce fac cu avutia cei ce s-au muncit sa o obtina? Cu ce s-au ales cei puternici din puterea lor? Nu sunt toate acestea ca praful spulberat de vant? Puterea poate fi nebunie, intelepciunea o greseala si bogatia egoism“, spune unul dintre personajele romanului, considerand ca arta si frumusetea sunt singurele valori care dainuie. Dar cand frumusetea capata chip uman, totul se poate narui.

Autor:
Naghib Mahfuz
Traducere:
Irina Vainovski-Mihai
Editura:
Humanitas
An aparitie:
2011
Limba:
Romana
Cod:
9789736894343

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie