Regina Maria si America
de Adrian-Silvan Ionescu
(0 opinii)
Cod produs: CICR-2572

Pret: 66,95 lei

Regina Maria si America, autor Adrian-Silvan Ionescu - carti biografii Casa Regala a Romaniei Vizita Reginei Maria a Romaniei in Statele Unite ale Americii a facut multa senzatie in epoca si...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+

Regina Maria si America, autor Adrian-Silvan Ionescu - carti biografii Casa Regala a Romaniei

Vizita Reginei Maria a Romaniei in Statele Unite ale Americii a facut multa senzatie in epoca si, multa vreme dupa incheierea ei, a suscitat interesul publicului. Regina isi impresionase gazdele prin frumusetea si eleganta ei, prin inteligenta si voiciune, prin zambetul ei impartit, cu generozitate, tuturor. In cele cinci saptamani petrecute in Lumea Noua in toamna anului 1926 ea si-a cucerit gazdele si a reusit sa-si duca la indeplinire planul de „a aseza Romania pe harta”, de a-si face tara cunoscuta nu numai cercurilor inalte, guvernamentale, industriale si financiare, ci intregii populatii americane.

Vizita Reginei Maria a facut mai mult pentru tara decat intreaga activitate a diplomatiei romanesti de dinainte si de dupa efectuarea ei. Presa americana a acordat multa atentie acestei vizite, chiar daca uneori parerile erau defavorabile si cu o pronuntata nota critica. Gazetarii o urmau oriunde se ducea, ii pandeau fiecare pas, fiecare gest, fiecare expresie, ii notau fiecare cuvant. Un grup destul de numeros de ziaristi a fost atasat chiar suitei regale cand aceasta si-a inceput excursia prin tara. In pofida faptului ca ii inspirau uneori frica prin excesiva lor curiozitate si indiscretie, Regina ii trata, totusi, cu amabilitate si colegialitate de breasla.

Ea insasi a scris douazeci de articole in care si-a relatat impresiile de calatorie ce au fost publicate in toate periodicele afiliate la Alianta Ziarelor Nord-Americane (North American Newspaper Alliance), care acopereau intregul teritoriu al Statelor Unite. Chiar daca isi sacrifica orele de somn pentru a scrie aceste articole, suverana o facea cu placere si entuziasm stiind ca prin intermediul presei poate patrunde in toate casele, in toate familiile de americani mijlocii care nu aveau sansa sa o vada in marile metropole unde poposea ori in garile de pe ruta ce o urma in calatoria sa de la est la vest si inapoi.

Prin aceste articole ea a fost cunoscuta si indragita de milioane de oameni, din cele mai indepartate colturi ale Americii.1 Datorita acestor impresii – scrise direct si sincer – cat si a discursurilor radiodifuzate, Regina si-a castigat simpatia unanima si a dat curaj oamenilor simpli sa i se adreseze prin scrisori si telegrame.

citeste mai mult
Autor:
Adrian-Silvan Ionescu
Editura:
Noi Media Print
Limba:
Romana
Cod:
978-973-1805-45-0

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie