Regele, inteleptul si bufonul. Marele turnir al religiilor
de Shafique Keshavjee
(0 opinii)
Cod produs: C574

Pret: 35,64 lei

Regele, inteleptul si bufonul. Marele turnir al religiilor, de Shafique Keshavjee, volum aparut la editura NemiraIn urma unui straniu vis, Regele unui tinut indepartat hotaraste sa convoage ...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)

Regele, inteleptul si bufonul. Marele turnir al religiilor, de Shafique Keshavjee, volum aparut la editura Nemira

In urma unui straniu vis, Regele unui tinut indepartat hotaraste sa convoage intregul regat la Marele Turnir al Religiilor. Asistat de Inteleptul si de Bufonul sau, Regele propune o dezbatere la care sa participe reprezentantii de seama ai tuturor religiilor lumii, dintre care una va fi pe placul tuturor si va reda poporului sau sensul primordial al vietii.

„Care anume? intreba Bufonul cu un aer prefacut. Cea iudaica, cea crestina sau cea musulmana? Religia hindusa sau cea budista? Sintoista, taoista sau confucianista? Sau poate toate la un loc? Sau nici una dintre ele? Ah! Am o idee. Daca am inventa una noua?"

Shafique Keshavjee - Regele, Inteleptul si Bufonul

„Sugerez, continua Inteleptul, sa se solicite fiecarei traditii o persoana relativ tanara, sa zicem pana in patruzeci de ani, care sa o cunoasca totusi bine si sa fie capabila sa o prezinte in mod deschis si critic. Fiecare religie va fi libera sa-si propuna campionul."

Shafique Keshavjee - Regele, Inteleptul si Bufonul

 „Aparent un roman de dragoste cu intriga politista, in fapt un veritabil tratat de istorie a religiilor, o lectura fascinanta." Critiques Libres

citeste mai mult
Autor:
Shafique Keshavjee
Traducere:
Florentina Dan
Editura:
Nemira
An aparitie:
2011
Limba:
Romana
Cod:
9786065792036

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie