Realitatea si semnificatia spatiului. Abordarea teologica, filosofica si stiintifica
de Adrian Lemeni, Diac. Adrian Sorin Mihalache (coord.)
(0 opinii)
Cod produs: C1404

35,44 lei

Realitatea si semnificatia spatiului. Abordarea teologica, filosofica si stiintifica, de Adrian Lemeni, Diac. Adrian Sorin Mihalache (coord.) -Editura BasilicaVolumul de fata este rezultatul...
citeste mai mult

Cantitate:

Realitatea si semnificatia spatiului. Abordarea teologica, filosofica si stiintifica, de Adrian Lemeni, Diac. Adrian Sorin Mihalache (coord.) -Editura Basilica

Volumul de fata este rezultatul celei de-a IV-a editii a Sim­pozionului National „Dialogul dintre teologie, filosofie si stiinta”, precum si al scolii de vara din cadrul proiectului „Cursuri despre relatia dintre religie, filosofie si stiinta din perspectiva crestin-ortodoxa”, ce au avut loc in perioada 29 septembrie - 2 octombrie 2011, la Manastirea Caraiman, judetul Prahova.

Evenimentele, care au cuprins 23 de prelegeri, au fost organizate de Patriarhia Romana, in colaborare cu Universitatea din Bucuresti si Uni­versitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi.

Volumul se inscrie in seria lucrarilor destinate dialogului academic dintre teologie, filosofie si stiinte, demers initiat in 2006 de catre Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, in vremea cand era Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. Si volumele precedente, Teologie si Filosofie (Ed. TRINITAS, Iasi, 2007) si Repere Patristice in Dialogul dintre Teologie si Stiinta (Ed. BASILICA, Bucuresti, 2009); au prezentat textele unei parti a prelegerilor sustinute la editiile anterioare ale Simpozionului National „Dialogul dintre teologie, filosofie si stiinta”

Autor:
Adrian Lemeni, Diac. Adrian Sorin Mihalache (coord.)
Editura:
Basilica
An aparitie:
2014
Limba:
Romana
Cod:
9789737038555

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie