Rabbit se odihneste
de John Updike
(0 opinii)
Cod produs: CFAS1-7327

Pret: 43,34 lei

Rabbit se odihneste, de John Updike, volum aparut la editura Humanitas Rabbit se odihneste (Rabbit at Rest), ultimul roman din tetralogia dedicata de John Updike lui Harry Angstrom alias Rab...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+

Rabbit se odihneste, de John Updike, volum aparut la editura Humanitas

Rabbit se odihneste (Rabbit at Rest), ultimul roman din tetralogia dedicata de John Updike lui Harry Angstrom alias Rabbit – distins in 1991 cu premiul Pulitzer –, ne poarta prin America anilor 1989–1990. Facand naveta intre Pennsylvania natala (vara), si Florida (artificialul paradis hibernal al pensionarilor americani), Rabbit se confrunta cu noi crize si incepe sa se simta muritor. La aproape zece ani dupa ce a devenit pentru prima oara bunic, Harry „Rabbit" Angstrom se odihneste.

Fiul lui, Nelson, a preluat afacerea familiei, salonul Springer Motors, iar el si Janice au o nora docila si doi nepotei pe care simtul comun i-ar cataloga drept adorabili. Cuplul, de acum impacat cu trecutul, isi imparte existenta intre „barlogul" din Penn Park si un cochet apartament intr-un complex reziden-tial din Florida.

Insa echilibrul este aparent si precar, iar tabloul in culori suprasaturate care infatiseaza familia ideala e la fel de adevarat ca o imagine dintr-un pliant turistic promovand America post-Reagan, in realitate macinata de tensiuni sociale si de SIDA. Nelson, respectabilul director al reprezentantei Toyota, sucomba in fata cocainei si pune in pericol atat bunastarea, cat si fericirea familiei. Incercarile de redresare afecteaza toate certitudinile si constantele vietii lui Rabbit, iar acesta, zdruncinat si de vestea unei grave boli de inima, comite din nou una dintre irezistibilele transgresiuni care i-au marcat existenta. Hazardul nu ii va mai permite insa sa-si ispaseasca aceasta vina in timp, asa cum se obisnuise, ci ii va acorda lui Rabbit impunitatea suprema.

citeste mai mult
Autor:
John Updike
Traducere:
Viorica Boitor, George Volceanov
Editura:
Humanitas
An aparitie:
2011
Limba:
Romana
Cod:
9789736894220

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie