Puterea ideilor
de Isaiah Berlin
(0 opinii)
Cod produs: C620

33,72 lei

„Acum mai bine de o suta de ani, poetul german Heine i-a avertizat pe francezi sa nu subestimeze forta ideilor: conceptele filozofice crescute in camera de lucru a unui profesor ar putea dis...
citeste mai mult

Cantitate:

„Acum mai bine de o suta de ani, poetul german Heine i-a avertizat pe francezi sa nu subestimeze forta ideilor: conceptele filozofice crescute in camera de lucru a unui profesor ar putea distruge o civilizatie.“ (Isaiah BERLIN, Two Concepts of Liberty, 1958)

„Tema care leaga continutul acestui volum de lucrari mai scurte, cu caracter mai degraba introductiv, ale lui Isaiah Berlin este rolul crucial social si politic - trecut, prezent si viitor - al ideilor si al celor care le-au dat nastere. Intre hotarele acestei teme este reprezentata o mare varietate de subiecte, si pertinenta avertismentului lui Heine este exemplificata pe larg. A fost un avertisment la care Berlin s-a referit adesea, si ofera un fel de raspuns (fireste, exista si altele) pentru cei care pun, cum se intampla din cand in cand, intrebarea de ce este importanta istoria intelectului.“ (Henry HARDY)

„Nu cred ca exagerez in vreun fel afirmand ca Isaiah Berlin a fost, alaturi de Raymond Aron, cel mai important reprezentant al gandirii liberale din veacul XX. Este ceea ce marturisea si Mario Vargas Llosa in discursul de la decernarea Premiului Nobel pentru literatura. Destinul acestui extraordinar spirit, adversar ireconciliabil al oricarei forme de tiranie, fie ea politica ori mentala, ne da ocazia sa meditam la soarta liberalismului politic in lumea de astazi.“ (Vladimir TISMANEANU)

Autor:
Isaiah Berlin
Traducere:
Dana Ligia Ilin
Editura:
Humanitas
An aparitie:
2012
Limba:
Romana
Cod:
9789735036799

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie