Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Purtatorul de cuvinte

Mai multe poze

Purtatorul de cuvinte
31,79 RON

Disponibilitate: Nu este in stoc

Purtatorul de cuvinte, de Ioan Gyuri Pascu - carti poezie Libraria Bizantina

 

Deschizi cartea si te intampina un motto: “Consumul excesiv de ganduri dauneaza grav seninatatii!” Ce faci? iti lasi gandurile mai incolo si rasfoiesti cartea cu seninatate sau iti ascuti atentia sa gasesti acele ganduri care dauneaza… auzi tu, seninatatii!

Frumos cuvant, dar parca mai degraba radacina lui ti-e cunoscuta din cerul privit din cand in cand. Da, cu siguranta cerul senin iti trezeste o stare de bucurie, de usor, de… senin! Parca-ti vine sa zbori, sa fii acolo, in senin!

Mustangii

 

in pace fiind

inchis-am ochii sa privesc spre vesnicie.

Si am vazut mustangii-n preerie.

Eu liberi ii credeam

dar, cum priveam,

cuprinsi de teama imi pareau

si disperati, cum alergau

prea nesalbatici, nefiresc de ingroziti,

chiar obositi.

Si ochii i-am deschis:

„Asa mustangi fricosi – am zis -

sa nu-mi mai iasa-n cale!”

„Nu sunt mustangi adevarati – imi zise Vocea -

sunt gandurile tale!”

 

Cele trei sectiuni ale cartii, “Album 1 - de ganduri si de spatii”, “Album 2 – natura si familie” si “Album 3 – poezii cantate” s-au nascut dintr-o nevoie de a organiza ceea ce nu poate fi organizat: sufletul pe care autorul si-l impartaseste de-o viata prin orice modalitate de exprimare, forma, stil, nuanta in care se iveste in sinele sau. Muzica, vers, poezie, cugetare, eseu, interpretare dramatica, orice modalitate de expresie a continutului acestui artist este bineprimita si, paradoxal, inca prea putin cunoscuta. inca exista marcaje limitate si delimitate ale opiniei generale ramase in nostalgia personajelor interpretate si create de artist in spectacolele Divertis sau, mai recent, Distractis. Adevarat, pentru a putea cuprinde o asemenea paleta, trebuie sa ne deschidem larg, sa ne depasim nevoia de etichetare, de restrangere a respiratiei vocii artistului, oricare ar fi el, cu-atat mai mult cand este vorba despre unul care nu si-a inhibat talentul limitandu-se la o forma de manifestare, ramanand deschis sa experientizeze orice forma se deschidea in fata inimii sale.

 

Sursa: www.edituracarteadaath.ro

Descriere

Autor: Ioan Gyuri Pascu

Traducere: --

Editura: Cartea Daath

An aparitie: 2013

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 978-606-93189-8-0

SUGESTII