Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Protestantismul si ortodoxia pe intelesul tuturor

Mai multe poze

Protestantismul si ortodoxia pe intelesul tuturor
12,53 RON

Disponibilitate: Nu este in stoc

Protestantismul si ortodoxia pe intelesul tuturor, de Arhim. Ambrozie Iurasov - carti religie si spiritualitate Libraria Bizantina

 

Invatatura protestanta a aparut in secolul al XVI‐lea, dar cu toate acestea, adeptii lor considera ca anume ei sunt cei mai apropiaţi de crestinismul din primele veacuri si pastreaza neschimbate semintele pretioase ale adevarului. Protestantii nu au legatura cu Biserica cea Una, Soborniceasca si Apostoleasca, intemeiata de Domnul nostru Iisus Hristos. Iar acolo unde nu exista o legatura directa succesorala, acolo nu exista si nici nu poate exista o intelegere corecta a Cuvantului lui Dumnezeu, nu exista harul preotiei, nu exista sfintirea lucrurilor prin Duhul lui Dumnezeu, ‐ acolo nu exista nici mantuire. Duhul Sfant este prezent numai in Biserica. «Unde este Biserica – acolo este Duhul lui Dumnezeu si unde este Duhul lui Dumnezeu, acolo este tot harul», ‐ invata Sfantul Irineu, episcopul de Lyon.

Conditiile istorice au fost de asa natura, incat protestantismul in Rusia s‐a bucurat de o raspandire larga. Sectele detin niste mijloace largi de predicare, o retea ramificata de comunitati, o multime de «presbiteri», se bucura de sustinere din strainatate. Biserica lui Hristos este de neinvins, portile iadului nu o vor putea birui, si totusi nu trebuie sa tratam cu indiferenta invatatura protestanta. Pastorii credinţei noastre trebuie sa cunoasca toate ratacirile de baza ale protestantismului, pentru a putea in orice moment sa se ridice in apararea Bisericii Ortodoxe.

 

Parintele arhimandrit Ambrozie Iurasov este duhovnicul Manastirii Ivanovo din Rusia, pe care a infiintat-o in anul 1990. Astazi, in asezamantul monahal de pe langa Catedrala „Intrarea Maicii Domnului in Biserica“ din orasul Ivanovo, isi lucreaza mantuirea peste 200 de maici. Parintele Ambrozie este fondator si duhovnic al Fratiei Ortodoxe Radonej, Centrul de Presa al Patriarhiei Ruse, unde se adreseaza tinerilor in cadrul unor emisiuni crestine radiofonice si televizate.

Este un predicator talentat si se remarca printr-o bogata activitate publicistica pe teme apologetice, catehetice si omiletice, concretizata prin cele 10 carti cu continut duhovnicesc, din care trei sunt traduse si in limba romana. Este redactor la gazeta „Cuvant de mangaiere“ si presedintele Fundatiei de Asistenta Spirituala si Educatie Morala „Inaltarea“. Parintele Ambrozie Iurasov este duhovnicul aparatului de conducere al Ministerului de Interne al Rusiei, coordoneaza activitatea Departamentului pentru asistenta religioasa in penitenciare si este presedintele Comisiei episcopale de canonizare a noilor mucenici rusi. Pentru intreaga activitate si pentru zelul misionar, a fost distins in Rusia cu peste 50 de medalii si ordine. Din cei 73 de ani pe are ii are, 45 sunt de slujire monahala.

Descriere

Autor: Arhim. Ambrozie Iurasov

Traducere: --

Editura: Episcopiei Giurgiului

An aparitie: --

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 978-606-93501-2-6

SUGESTII