Printesa alba
de Philippa Gregory
(0 opinii)
Cod produs: CFAS1-7424

43,30 lei

Printesa alba , de Philippa Gregory - carti fictiune autori englezi Libraria Bizantina Traducere din limba engleza de Anacaona Mindrila‑Sonetto Autoarea bestsellerurilor Surorile Boleyn si M...
citeste mai mult

Cantitate:

Printesa alba , de Philippa Gregory - carti fictiune autori englezi Libraria Bizantina Traducere din limba engleza de Anacaona Mindrila‑Sonetto

Autoarea bestsellerurilor Surorile Boleyn si Mostenirea Boleyn Undeva, intre hotarele Angliei, un pretendent la tron stringe o armata. Spune tuturor ca e fratele Printesei albe si adevaratul mostenitor. Sa fie el oare baiatul trimis cindva in necunoscut de mama sa, Regina alba? Sau poate un print inchipuit, un inamic dintr-o spita marunta al lui Henric Tudor si al printesei de York? Cind Henric Tudor a luat coroana Angliei, a stiut ca, pentru a aduce pacea intr-o tara chinuita de razboaie, trebuie sa ia de sotie o printesa dintr-o stirpe rivala, pe Elizabeth de York. Insa Elizabeth se va gasi in situatia de a hotari de partea cui sa fie: a Casei Tudor sau a Casei de York, a sotului sau a baiatului ce pretinde sa-i fie frate, un frate demult pierdut.

„Philippa Gregory si-a facut o adevarata misiune din a le insufla pasiunea, dorinta de independenta doamnelor de la curtea Angliei, unor personaje care inainte de a ajunge in roman isi traiau istoria lipsita de viata in vreun arbore genealogic, tinute minte doar ca moneda de schimb in diplomatie sau ca mijloc de perpetuare a marilor case nobiliare. In romane precum Printesa alba , Philippa Gregory schimba soarta acestor personaje, creindu-le un portret psihologic aparte.” ( The Telegraph )

„Philippa Gregory are abilitatea de a lua evenimente incilcite din marea istorie si de a le pune intr-o poveste accesibila pentru omul contemporan.” ( The Sunday Times Culture )

„Margaret Beaufort e autoritara, cruda, nemiloasa si, mai presus de toate, minata de credinta nestramutata ca Dumnezeu o sprijina numai pe ea. Pe de alta parte, pe masura ce Elizabeth se maturizeaza, gaseste intelepciunea de a iesi de sub puternica influenta a lui Margaret. Datorita acestor personaje exceptionale, Printesa alba nu este neaparat povestea nasterii unei dinastii, ci imaginea luptei dintre doua personalitati istorice feminine.” ( The Daily Express )

Sursa: www.polirom.ro

Autor:
Philippa Gregory
Editura:
Polirom
An aparitie:
2015
Limba:
Romana
Cod:
978-973-46-4448-3

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie