Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Principiile clasice si noile tendinte ale dreptului constitutional. Critica operei lui Leon Duguit

Mai multe poze

Principiile clasice si noile tendinte ale dreptului constitutional. Critica operei lui Leon Duguit
38,48 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

Principiile clasice si noile tendinte ale dreptului constitutional. Critica operei lui Leon Duguit, de N. Steinhardt - carti eseistica Libraria Bizantina

 

Editie ingrijita, note, studiu introductiv, referinte critice si indici de Florian Roatis
Repere biobibliografice de Virgil Bulat
Addenda: Dreptul social

Principiile clasice si noile tendinte ale dreptului constitutional. Critica operei lui Leon Duguit reprezinta teza de doctorat a lui N. Steinhardt si a fost publicata pentru prima oara in anul 1936.

"Un excurs prin cartea cu care a obtinut titlul de doctor in drept, ce apare acum intr-o noua editie, este de natura sa descopere o fateta mai putin cunoscuta a activitatii si personalitatii lui N. Steinhardt, aceea de cercetator avizat in ceea ce priveste problemele juridice si politice. Alegerea lui Leon Duguit de catre N. Steinhardt drept obiect al reflectiilor sale filosofico-juridice se explica, dincolo de pretuirea sa pentru clasicism, prin faptul ca sistemul acestuia ii oferea un bun teren de confruntare, date fiind noutatea si amploarea viziunii promovate. Inaintea sa, opera lui Duguit a mai retinut la noi atentia juristilor. Demersurile lor nu se pot compara insa cu fina si penetranta analiza a lui N. Steinhardt, cu amploarea investigatiei sale, care sintetizeaza o uriasa bibliografie. La acestea trebuie adaugat stilul literar presarat cu metafore si exemple, ironii uneori, care fac lectura nu doar inteligibila, ci si placuta. In addenda am inclus lucrarea de mici dimensiuni Dreptul social, aparuta in acelasi an 1936, evidentiind o alta zona de interes pentru tinarul jurist." (Florian Roatis)    

Descriere

Autor: N. Steinhardt

Traducere: --

Editura: Polirom

An aparitie: 2008

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 978-973-46-1085-3

SUGESTII