Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Preotul Academician Profesor Dumitru Staniloae, marturisitor al dreptei-credinte in tara si strainatate

Mai multe poze

Preotul Academician Profesor Dumitru Staniloae, marturisitor al dreptei-credinte in tara si strainatate
15,00 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

Preotul Academician Profesor Dumitru Staniloae, marturisitor al dreptei-credinte in tara si strainatate, de Pr. prof. dr. Gheorghe I. Dragulin - carti teologie academica Libraria Bizantina

 

Volumul are menirea de a scoate in relief personalitatea marelui teolog roman, pentru vasta sa activitate teologica, acesta fiind de fapt un florilegiu din articole si comunicari la diferite simpozioane, care au fost publicate in diverse reviste teologice si de specialitate. „Un teolog roman de mare prestigiu din zilele noastre“, publicat in Panorama roumaine; sau „Dumitru Staniloae - preot, profesor universitar, dogmatist, traducator, publicist, academician“, publicat cu titlul „Teologi romani de seama din prima jumatate a secolului al 20-lea“ in Studii Teologice, 43 (1991), nr. 8; sau „Preocuparile Preotului Academician Dumitru Staniloae pentru teologia, traducerea si datarea aparitiei tratatelor areopagitice“, publicat in Studii Teologice, 31 (1990), nr. 1-4, sunt cateva din titlurile pe care cititorii le vor regasi in paginile acestui volum.

Scurte evocari ale „patriarhului“ teologiei romanesti

„Unii exegeti il socotesc pe Parintele Dumitru Staniloae, pe buna dreptate, chiar cel mai de seama teolog crestin al veacului 20. Dincolo de faptul ca Parintele Staniloae a fost un dascal renumit al scolii romanesti de teologie dogmatica, citat fara rezerve in volume de istoria filosofiei romanesti, admis printre membrii «nemuritori» ai Academiei, inteleptul profesor ramane simplu «Parintele Staniloae» (…). Nu trebuie sa se uite ca Parintele nostru profesor a fost nu numai un dascal unic de teologie, ci si un formator de suflete de la catedra si de la amvonul bisericii. Pe langa preumblarile zilnice cu studentii, de la facultate pana la locuinta sa, casa Parintelui profesor era intotdeauna deschisa nenumaratilor tineri, preoti, calugari, intelectuali, uneori de talia lui Constantin Noica (…). Volumul de fata este un modest semn de iubire, pretuire si recunostinta fata de cel care mi-a luminat viata, rugandu-ma pentru fericirea lui vesnica“, scrie pr. prof. dr. Gheorghe I. Dragulin in paginile lucrarii. Lucrarea „Preotul Academician Profesor Dumitru Staniloae, marturisitor al dreptei-credinte in tara si strainatate“ poate fi procurata de la magazinele de colportaj ale Patriarhiei Romane.

Sursa: www.ziarullumina.ro

Descriere

Autor: Pr. prof. dr. Gheorghe I. Dragulin

Traducere: --

Editura: Basilica

An aparitie: 2015

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 978-606-29-0030-4

SUGESTII