Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Preoti de mir adormit in Domnul

Mai multe poze

Preoti de mir adormit in Domnul
36,60 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

Preoti de mir adormit in Domnul, de Pr. prof. Niculai M. Popescu - carti duhovnicesti Libraria Bizantina,

 

Cartea a fost tiparita in contextul Anului omagial al misiunii parohiei si manastirii azi si al Anului comemorativ al Sfantului Ioan Gura de Aur si al marilor pastori de suflete din eparhii.

 „Treapta preotiei este veche si neintrerupta in Biserica noastra si viata sufleteasca a poporului nostru este rodul framantarii de veacuri a preotului de mir“, afirma acum cateva decenii cronicarul, aghiograful, academicianul si neobositul slujitor al Bisericii lui Dumnezeu, parintele Niculae M. Popescu. In semn de recunostinta fata de acei pastori de suflete, care au infruntat rautatile vremurilor si greutatile vremilor, parintele Niculae M. Popescu a asternut pe hartie, dupa o indelungata cercetare, franturi din vietile lor si modul in care ei se raportau la slujirea Bisericii lui Dumnezeu si a oamenilor.

Cartea mai are menirea de a reliefa traditia satului, „faurita de veacuri“, precum scria pr. Niculae M. Popescu, cu ajutorul preotului de mir, fiindca „sat fara popa nu se poate inchipui“. De aici si faptul ca, „daca poti incropi cat de cat cronica bisericii si a satului, este meritul preotului“, ca „inceputurile invatamantului tot cu truda preotilor s-au tinut“, ca „mireasma limbii bisericesti s-a simtit in graiul taranului pana la navala in sate a gazetei si a birocratiei, cu scrisul lor pasaresc“ s.a. In paginile cartii se mai regasesc si episoade din istoria poporului roman, de la inceputurile sale pana in vremurile contemporane autorului.

„Ideea centrala a lucrarii, care se regaseste in fiecare pagina, este aceea a grijii fata de oamenii Bisericii. La fiecare preot amintit, aduce marturii istorice despre viata si activitatea preotului in parohie, iar unde acestea au fost prea putin graitoare, parintele profesor a stiut sa implineasca lipsa datelor cu istorii evocatoare scoase din negura timpului“, se arata in nota editoriala.

Pr. prof. acad. Niculae M. Popescu (24 febr. 1881 - 11 febr. 1963) ramane el insusi in constiinta posteritatii ca „un iscusit slujitor al altarului“, care „facea din slujbele sale momente de inaltare sufleteasca“, dupa cum l-a evocat in acest volum parintele Nicolae I. Serbanescu.

 Sursa: www.ziarulumina.ro

Descriere

Autor: Pr. prof. Niculai M. Popescu

Traducere: --

Editura: Basilica

An aparitie: 2015

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 978-606-29-0028-1

SUGESTII