Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Predici la Sarbatori Imparatesti si cuvantari de lauda la Sfinti, Sf. Ioan Gura de Aur

Mai multe poze

Predici la Sarbatori Imparatesti si cuvantari de lauda la Sfinti, Sf. Ioan Gura de Aur
24,80 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

Predici la Sarbatori Imparatesti si cuvantari de lauda la Sfinti, de Sf. Ioan Gura de Aur - carti predici Sfintii Parinti Libraria Bizantina

 

Traducere din limba greaca si note de Pr. Prof. Dumitru Fecioru

„Din gura ta, ca o lumina de foc stralucind, harul toata lumea a luminat, vistieriile neiubirii de argint lumii a castigat, inaltimea gandului smerit noua ne-a aratat. Ci cu cuvintele tale invatandu-ne, Parinte Ioane Gura de Aur, roaga pe Cuvantul Hristos Dumnezeu sa mantuiasca sufletele noastre.”

Troparul Sfantului Ioan Hrisostom poate fi considerat cea mai potrivita introducere la oricare dintre scrierile sale, si cu osebire la cartea de fata. Daca din prima ei parte aceasta ne zideste sufleteste si ne desfata cu omiliile la sarbatorile imparatesti - incepand cu cea a Nasterii Domnului si incheind cu cea a Rusaliilor -, prin cea de-a doua parte suntem intariti duhovniceste cu renumitele panegirice sau cuvantari de lauda inchinate de Marele Parinte bisericesc multor Sfinti si Mucenici. Prima jumatate a acestei impresionante lucrari vorbeste despre Dumnezeiescul Model al vietuirii si desavarsirii omenesti – Mantuitorul Iisus Hristos, in timp ce a doua jumatate ilustreaza chipurile felurite prin care cei care au raspuns prin credinta si pocainta chemarii Domnului de a se sili spre Imparatia lui Dumnezeu (Luca 16,16), au intrupat in vietile lor invatatura si poruncile Celui ce ne-a descoperit cereasca Evanghelie a dreptatii”

Descriere

Autor: Sf. Ioan Gura de Aur

Traducere: Pr. Prof. Dumitru Fecioru

Editura: Institutul Biblic

An aparitie: 2002

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 6422839000350

SUGESTII