• Predici la Sarbatori Imparatesti si cuvantari de lauda la Sfinti, Sf. Ioan Gura de Aur
    Predici la Sarbatori Imparatesti si cuvantari de lauda la Sfinti, Sf. Ioan Gura de Aur

    Predici la Sarbatori Imparatesti si cuvantari de lauda la Sfinti, Sf. Ioan Gura ...

Cod produs: CTP-1562

Predici la Sarbatori Imparatesti si cuvantari de lauda la Sfinti, Sf. Ioan Gura de Aur

Autor: Sf. Ioan Gura de Aur

Predici la Sarbatori Imparatesti si cuvantari de lauda la Sfinti, de Sf. Ioan Gura de Aur - carti predici Sfintii Parinti Libraria Bizantina Traducere din limba greaca si note de Pr. Prof. D...

Pret: 24,80 lei

Cantitate:

Predici la Sarbatori Imparatesti si cuvantari de lauda la Sfinti, de Sf. Ioan Gura de Aur - carti predici Sfintii Parinti Libraria Bizantina Traducere din limba greaca si note de Pr. Prof. Dumitru Fecioru „Din gura ta, ca o lumina de foc stralucind, harul toata lumea a luminat, vistieriile neiubirii de argint lumii a castigat, inaltimea gandului smerit noua ne-a aratat. Ci cu cuvintele tale invatandu-ne, Parinte Ioane Gura de Aur, roaga pe Cuvantul Hristos Dumnezeu sa mantuiasca sufletele noastre.”

„ Troparul Sfantului Ioan Hrisostom poate fi considerat cea mai potrivita introducere la oricare dintre scrierile sale, si cu osebire la cartea de fata. Daca din prima ei parte aceasta ne zideste sufleteste si ne desfata cu omiliile la sarbatorile imparatesti - incepand cu cea a Nasterii Domnului si incheind cu cea a Rusaliilor -, prin cea de-a doua parte suntem intariti duhovniceste cu renumitele panegirice sau cuvantari de lauda inchinate de Marele Parinte bisericesc multor Sfinti si Mucenici. Prima jumatate a acestei impresionante lucrari vorbeste despre Dumnezeiescul Model al vietuirii si desavarsirii omenesti – Mantuitorul Iisus Hristos, in timp ce a doua jumatate ilustreaza chipurile felurite prin care cei care au raspuns prin credinta si pocainta chemarii Domnului de a se sili spre Imparatia lui Dumnezeu ( Luca 16,16 ), au intrupat in vietile lor invatatura si poruncile Celui ce ne-a descoperit cereasca Evanghelie a dreptatii”

Autor:
Sf. Ioan Gura de Aur
Traducere:
Pr. Prof. Dumitru Fecioru
Editura:
Institutul Biblic
An aparitie:
2002
Limba:
Romana
Cod:
6422839000350

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating: min           max
Continua