Povestiri de iarna
de Karen Blixen
(0 opinii)
Cod produs: CFAS1-7406

35,64 lei

Povestiri de iarna, de Karen Blixen - carti fictiune autori straini Libraria Bizantina Recunoscuta pe plan international drept o mare povestitoare a secolului XX, Karen Blixen (pseudonim lit...
citeste mai mult

Cantitate:

Povestiri de iarna, de Karen Blixen - carti fictiune autori straini Libraria Bizantina

Recunoscuta pe plan international drept o mare povestitoare a secolului XX, Karen Blixen (pseudonim literar Isak Dinesen) a fost nominalizata de mai multe ori la Premiul Nobel pentru literatura. Intalnirile cu povestirile lui Karen Blixen sunt prilejuri de evadare din imediat si de refugiu in sanctuarul amintirilor. Vocea autoarei este pe rand vesela si elegiaca, visatoare si realista, rafinata si directa, iar literatura ei vorbeste inimii, scotand la iveala intamplari cu talc, petrecute in lumina blanda a apusului sau printre stropii de roua ai zorilor.

Temele locale, explorarea filonului fantastic si elementele romantice rotunjesc un volum scris sub imperiul recuperarii urgente a trecutului. Un scriitor care se indoieste de vocatia sa isi paraseste intr-o seara sotia, iar intamplarile noptii ii dezvaluie drumul de urmat. Dragostea unei mame ii arata stapanului locului cat de neputincios este. Soarta unui rege este pecetluita in coliba unui umil pescar.

In cele unsprezece povestiri din acest volum, scrise dupa intoarcerea din Kenya si in timpul ocupatiei naziste, Karen Blixen imbina elemente din literatura gotica, spectaculosul peisajelor Scandinaviei de altadata si portrete demne de eroii unui taram legendar. Indiferent de subiect, liantul acestor texte este nostalgia fata de copilaria petrecuta in tara natala.

Autor:
Karen Blixen
Editura:
Humanitas
An aparitie:
2014
Limba:
Romana
Cod:
978-973-689-814-3

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie