Povestea doamnei Murasaki
de Liza Dalby
(0 opinii)
Cod produs: CFAS1-7404

45,28 lei

Povestea doamnei Murasaki, de Liza Dalby - carti fictiune autori straini Libraria Bizantina In urma cu o mie de ani, cand curtea imperiala a Japoniei atingea apogeul dezvoltarii culturale si...
citeste mai mult

Cantitate:

Povestea doamnei Murasaki, de Liza Dalby - carti fictiune autori straini Libraria Bizantina

In urma cu o mie de ani, cand curtea imperiala a Japoniei atingea apogeul dezvoltarii culturale si artistice, Shikibu Murasaki scria Povestea Printului Genji, primul roman al lumii, care avea sa devina o capodopera a literaturii nipone si universale. Povestea doamnei Murasaki , o adevarata „arheologie literara", rafinata si bogata in detalii, care recreeaza atmosfera stralucitei perioade Heian si contureaza cu finete profilul unei scriitoare celebre, dar misterioase, este un roman construit pe o documen-tatie laborioasa de catre Liza Dalby – singura straina ajunsa gheisa in Tara Soarelui Rasare.

Shikibu Murasaki este o femeie inteligenta, cu o viata interioara complexa, pe masura intamplarilor tumultuoase care o poarta din capitala Kyōto prin sate izolate de munte, unde timpul se scurge sacru intre flori de cires si lanuri de orez si inapoi in capitala, la curtea imperiala, dominata de complicate intrigi politice. Pe fundalul unei perioade de referinta din trecutul Japoniei, readusa magistral la viata prin ritualuri poetice, gesturi ceremonioase si costume de epoca stralucitoare, povestea reala a doamnei Murasaki si povestea fictiva a Printului Genji se intrepatrund intr-un roman care devine povestea unui proces de creatie literara, povestea unei povesti.

Autor:
Liza Dalby
Editura:
Humanitas
An aparitie:
2014
Limba:
Romana
Cod:
978-973-689-798-6

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie