• Portretul lui Dorian Gray
    Portretul lui Dorian Gray

    Portretul lui Dorian Gray ...

Cod produs: CFAS1-7314

Portretul lui Dorian Gray

Autor: Oscar Wilde

Portretul lui Dorian Gray, de Oscar Wilde, volum aparut la editura Leda Lider al estetismului englez, curent care predica principiul "arta pentru arta", Oscar Wilde (1854-1900) a fost ultimu...

Pret: 35,64 lei

Cantitate:

Portretul lui Dorian Gray, de Oscar Wilde, volum aparut la editura Leda

Lider al estetismului englez, curent care predica principiul "arta pentru arta", Oscar Wilde (1854-1900) a fost ultimul mare scriitor al perioadei victoriene. Viata sa tumultuoasa, plina de pasiuni duse pana la extrem, a facut alternativ din persoana sa un arbiter elegantiarum si un proscris condamnat de morala si societate. Fascinante prin franchete si forta narativa, operele sale au cunoscut rapid o popularitate fara precedent. Piesele sale de teatru, gen in care a excelat, s-au jucat timp de decenii, fara intreruperi, pe scenele londoneze.

Volumele sale de versuri si povestiri au cunoscut nenumarate editii, iar unicul sau roman, Portretul lui Dorian Gray , a fost socotit, inca din timpul vietii autorului, o capodopera demna de a sta alaturi de marile creatii ale clasicismului englez. Drama lui [Wilde] e drama lui Dorian Gray, omul care a cazut pentru ca s-a izolat de lumea reala, singura sursa a frumosului cautat o viata intreaga, cu atata infrigurata si dureroasa staruinta. (Dan Grigorescu)

Autor:
Oscar Wilde
Editura:
Leda
An aparitie:
2007
Limba:
Romana
Cod:
9789731020600

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating: min           max
Continua