Politice
de Horia-Roman Patapievici
(0 opinii)
Cod produs: C355

37,57 lei

PoliticePolitice, de Horia-Roman Patapievici, volum aparut la editura HumanitasPrima editie a acestei carti a aparut in aprilie 1996, cand, potrivit unei imagini propuse candva de Erik von K...
citeste mai mult

Cantitate:

PoliticePolitice, de Horia-Roman Patapievici, volum aparut la editura Humanitas

Prima editie a acestei carti a aparut in aprilie 1996, cand, potrivit unei imagini propuse candva de Erik von Kiihnelt-Leddihn, macazul evolutiei noastre fusese categoric prost pus. Traditia de a scrie carti pentru a face rau cu scopul de a face bine este veche.

Mi-am gandit Politicele ca pe o arma ofensiva, la faurirea careia mi-am folosit exasperarea si dezgustul in chip de instrumente de analiza politica. Nimic nu este subiectiv din ceea ce, in aceasta carte, este exasperant; iar ceea ce mi-a instrumentat "obiectivitatea" a fost vointa de a pune in calea prabusirii tarii mele o constiinta vie si necrutatoare. Cred ca vindecarea de trecut trece cu necesitate prin reconcilierea lucida nu numai cu infrangerile care ne-au invalidat, ci si cu victoriile pe care nu le-am putut exploata (sau suporta). (Horia-Roman Patapievici)

Autor:
Horia-Roman Patapievici
Editura:
Humanitas
An aparitie:
2008
Limba:
Romana
Cod:
9789735019716

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie