Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Perspectiva crestina

Mai multe poze

Perspectiva crestina
12,53 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

Perspectiva crestina, de Julian Marias - carti teologie si spiritualitate Libraria Bizantina

 

Lumea aceasta apare ca o conditie a celeilalte, dar nicidecum ca o simpla „formalitate” demna de dispret. Dumnezeu l-ar fi putut  aseza pe om in cealalta lume de la bun inceput, scutindu-l de toate greutatile, mizeriile si riscurile vietii pamantesti. Dar, dupa cum am aratat si in a mea Antropologia metafisica , atunci n-ar mai fi fost omul, ci o alta realitate foarte diferita. Omul isi face viata, si-o cladeste – cu lucrurile. Si-o alege, este nu creatorul, ci autorul ei. Viata pamanteasca pe lumea asta apare ca alegere a celei vesnice. Ea consta in a decide acum cine vei fi pentru totdeauna.

 

Or asta arata exceptionala importanta si gravitate a vietii acesteia si a lumii in care se desfasoara, si care in mare masura este opera omului, ce isi imprima proiectele pe simpla circumstanta si o transforma in lume. Crestinul i se cere sa-si traiasca viata cu maxima intensitate si imensa grija. O impresie superficiala poate duce la gandul ca nu asta s-a facut, ci mai degraba contrariul. Exista o imagine asupra crestinismului ca indepartare de lume, ca orientare exclusiva spre cea de apoi, ca dezinteres pentru prezent.

 

Nimic mai putin adevarat. Aruncati o privire asupra locului ocupat in istoria omenirii de popoarele crestine in sensul ce-l dau acestui cuvant in cartea mea. Independent de starea credintei, de gradul ei de vivacitate, popoarele conditionate de crestinism, cele ce au primit viziunea realitatii decurgand din el, adica perspectiva crestina, au fost cele mai interesate de lumea aceasta, de cunoasterea, exploatarea, transformarea si orientarea ei spre ceea ce au crezut ca este mai valoros si mai demn de dorit. Si tocmai proiectia spre cealalta lume, nadejdea in ea, in vesnicia ei, au facut ca pentru oamenii impartasind atitudinea aceasta sa aiba o importanta covarsitoare lumea in care s-au aflat si care le-a fost incredintata. (Julian Marias)

Descriere

Autor: Julian Marias

Traducere: --

Editura: Anastasia

An aparitie: --

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 4108

SUGESTII