Persoana si natura. Sfanta Treime-Hristos-omul
de Jean-Claude Larchet
(0 opinii)
Cod produs: CTS-2267

Pret: 57,00 lei

Persoana si natura. Sfanta Treime-Hristos-omul, de Jean-Claude Larchet, volum aparut la editura Basilica „Din perspectiva Bisericii Ortodoxe a devenit inevitabil ca orice incercare de reface...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)

Persoana si natura. Sfanta Treime-Hristos-omul, de Jean-Claude Larchet, volum aparut la editura Basilica

„Din perspectiva Bisericii Ortodoxe a devenit inevitabil ca orice incercare de refacere a mult doritei unitati crestine, prin dialog teologic, sa porneasca de la raportarea completa si onesta la hotararile dogmatice ale Sinoadelor ecumenice si la traditia patristica. De aceea, autorul acestei carti, referindu-se la modul si spiritul abordarii dialogului cu alte Biserici de catre ortodocsi, vorbeste - pe temeiul unei argumentatii greu de respins - de fapt, despre necesitatea unei constiinte dogmatice mai inalte, mai exigente, dar si mai alerte .

Pledoaria se face, implicit, si pentru trairea unui sentiment de responsabilitate mai acut. Indiscutabil, partile angajate intr-un asemenea demers de apropiere reciproca pot asigura un viitor acestui dialog doar in masura in care arata o onestitate totala si o fidelitate neconditionata fata de unicul Adevar. Prezenta versiune romaneasca a acestui consistent si captivant volum de teologie dogmatica eclesiala, datorat Domnului Jean-Claude Larchet, vede acum lumina tiparului, sub egida Editurii BASILICA, prin harnicia traducatorilor lui, Preotul profesor Dragos Bahrim, care a tradus capitolul intitulat „Problema hristologica”, si Doamna Marinela Bojin, care a tradus celelalte capitole.

La solicitarea autorului, Parintele Dragos Bahrim a efectuat si o utila lectura finala a textului intregii traduceri, aducandu-i binevenite imbunatatiri. Speram ca toate aceste stradanii vor fi concurat la aparitia editiei romanesti a unei noi carti de referinta a Domnului Jean-Claude Larchet, care, intr-un viitor nu foarte indepartat, va putea inrauri binefacator spiritul in care se desfasoara dialogurile interortodoxe si intercrestine”, se precizeaza in nota editoriala. Volumul cuprinde patru capitole principale si insumeaza  543 de pagini.

citeste mai mult
Autor:
Jean-Claude Larchet
Editura:
Basilica
An aparitie:
2013
Limba:
Romana
Cod:
6422839003399

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie