• Pendulul lui Foucault
    Pendulul lui Foucault

    Pendulul lui Foucault ...

Cod produs: CFAS1-7418

Pendulul lui Foucault

Autor: Umberto Eco

Pendulul lui Foucault, de Umberto Eco - carti literatura italiana Libraria Bizantina Traducere si note de Stefania Mincu Postfata de Marin MincuPendulul lui Foucault este un roman elaborat c...

Pret: 24,03 lei

Cantitate:

Pendulul lui Foucault, de Umberto Eco - carti literatura italiana Libraria Bizantina Traducere si note de Stefania Mincu Postfata de Marin Mincu

Pendulul lui Foucault este un roman elaborat cu ingeniozitate inginereasca, in care misterul ia nastere printr-o banala intimplare. Trei redactori ai unei edituri de texte ezoterice construiesc, printr-un pur joc intelectual, ipoteza misterioasa a unui Complot urias, initiat de Cavalerii Templieri (dupa dizolvarea Ordinului de catre regele Frantei) pentru pastrarea in custodie a Secretului absolut al cunoasterii si al puterii. Tot jocul porneste de la un manuscris delirant si ia proportiile unui „virtej” care, de la un anumit punct, nu mai poate fi dominat de initiatorii lui.Cuvintele (semnele) se razbuna chiar pe cei care le manevreaza, in momentul in care acestia transforma jocul combinatoriu in scop in sine.

„Cind inchizi aceasta carte ai senzatia ca ai incheiat o experienta necesara. Este marea carte despre vidul acestor ani, daca stii cum s-o citesti. Si e cartea metalica, dura, care te invata sa traiesti cu acest vid, sa devii adult in singurul timp ingaduit tie.” ( Il Manifesto )

„ Pendulul lui Foucault este Alice in Tara Minunilor pentru adultii care si-au pastrat spaimele copilariei.” ( La Stampa )

Autor:
Umberto Eco
Editura:
Polirom
An aparitie:
2013
Limba:
Romana
Cod:
978-973-46-3349-4

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating: min           max
Continua