Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Peisajul disparut

Mai multe poze

Peisajul disparut
27,94 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

Peisajul disparut, de Paul Johnson, volum aparut la editura Humanitas

Paul Johnson isi evoca nostalgic copilaria petrecuta in regiunea Potteries (West Midlands, Anglia), in perioada premergatoare celui de-al Doilea Razboi Mondial. Peisajul acum disparut – turnurile de extractie ale minelor de carbuni si fabricile de ceramic – are o „frumusete stranie, romantica", iar viata de familie este idilica si libera. O oaza de caldura si umanitate, recuperata din trecut cu afectiune si talent.

„O povestire fermecatoare, melancolica, eleganta... Johnson scrie cu uimire si veneratie de copil... Totul este minutios observat, pe fundalul unui peisaj industrial despre care Johnson tatal ii spune fiului Paul ca este ca «o femeie urata, inzestrata cu un fel straniu de frumusete. Francezii au o vorba pentru asta, ca pentru majoritatea lucrurilor legate de arta – jolie laide»... Cu greu s-ar putea imagina o evocare mai frumoasa a unei lumi disparute: Anglia industriala a anilor '30.“ (The Independent)

„Lumea pe care am pierdut-o era bine asezata in matca. Johnson ne ofera un tablou viu al Angliei provinciale, intr-o vreme cand fiecare regiune avea specificul ei... Fiecare pagina a cartii e o bucurie: portrete intense ale unei diversitati de barbati, femei si copii; descrierea sugestiva a unor peisaje; nostalgia timpului si locului.“ (Daily Telegraph)

Descriere

Autor: Paul Johnson

Traducere: Liliana Donose Samuelsson

Editura: Humanitas

An aparitie: 2013

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 9789735040789

SUGESTII