Patru milenii de poezie in talmăcirea lui Lucian Blaga
de Dorli Blaga (coord.)
(0 opinii)
Cod produs: C1072

Pret: 29,35 lei

Patru milenii de poezie in talmăcirea lui Lucian Blaga, coord. Dorli Blaga - Editura Humanitas„N-am intentionat sa dau, cu aceasta culegere, o antologie a poeziei lirice universale. Citind s...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)

Patru milenii de poezie in talmăcirea lui Lucian Blaga, coord. Dorli Blaga - Editura Humanitas

„N-am intentionat sa dau, cu aceasta culegere, o antologie a poeziei lirice universale. Citind si recitind stihuri cantate in vechiul Egipt, in antichitatea greaca sau chineza, in padurile negre din strafundurile Africii, subt cerul italic sau galic, s-a ivit in mine dorinta arzatoare de a anexa si de a asimila graiului nostru o seama de poezii, dintre cele mai frumoase, ale literaturii universale. Nu m-a interesat numarul. M-au interesat doar caratele.

Traducand – mi-am domolit o apriga sete. Traducand – m-am imbogatit cu o experienta. Doream sa vad in ce masura poezia poate fi trecuta dintr-un grai intr-altul. Traducand - m-am simtit crescand. Caci m-am ostenit numai cu poezii ce mi-au starnit incantarea si care, prin talmacire, puteau sa devina intr-un fel ale mele, ale noastre, ale Romanilor.“ (Lucian BLAGA)

Sursa: www.humanitas.ro

citeste mai mult
Autor:
Dorli Blaga (coord.)
Editura:
Humanitas
An aparitie:
2012
Coperta:
Brosata
Dimensiuni:
16 x 20 cm
Nr. pagini:
196
Limba:
Romana
Cod:
978-973-50-3483-2

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie