Parinti si icoane din Sfantul Munte. Mirabile intalniri, Costion Nicolescu
de Costion Nicolescu
(0 opinii)
Cod produs: CTD-2213

15,00 lei

Parinti si icoane din Sfantul Munte. Mirabile intalniri, Costion Nicolescu - Editura Meteorpress 2016 Orice pelerinaj la Muntele Athos – „sfanta sfintelor” lumii ortodoxe – reprezinta, intr-...
citeste mai mult

Cantitate:

Parinti si icoane din Sfantul Munte. Mirabile intalniri, Costion Nicolescu - Editura Meteorpress 2016

Orice pelerinaj la Muntele Athos – „sfanta sfintelor” lumii ortodoxe – reprezinta, intr-un fel, o iesire din timp si presupune intalniri majore cu locuri de o covarsitoare frumusete, cu odoare sfinte (icoane si moaste), dar mai ales cu oameni imbunatatiti. Cartea de fata se refera tocmai la cateva dintre intalnirile mirabile de acest fel pe care autorul le-a avut acolo in cursul unui pelerinaj efectuat in anul 2009, precum si la povestile pilduitoare ale unora dintre cele mai cunoscute icoane ale Maicii Domnului si la binefacerile lor neincetate.

Printre parintii exemplari intalniti sunt unii care au trecut la Domnul nu mult dupa aceea si se numara astazi, pentru vesnicie, printre figurile emblematice, demne de Pateric ale Muntelui Sfant. Este vorba de Parintele Petroniu Tanase, fostul staret al Schitului romanesc Prodromu, si de Gheronda Iosif Vatopedinul, o autoritate duhovniceasca de prim rang a Muntelui. Un alt parinte care apare in carte, de o anvergura spirituala iesita din comun, este staretul actual al Manastirii Vatopedi, parintele Efrem, cel care a contribuit decisiv la renasterea manastirii.

Autor:
Costion Nicolescu
Editura:
Meteorpress
An aparitie:
2016
Coperta:
Brosata
Dimensiuni:
13 x 20 cm
Nr. pagini:
128
Limba:
Romana
Cod:
978-606-8653-81-5

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie