Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Parintele Ioanichie Balan (1930-2007), cuviosul cronicar al sfintilor - in memoriam

Mai multe poze

Parintele Ioanichie Balan (1930-2007), cuviosul cronicar al sfintilor - in memoriam
17,34 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

Parintele Ioanichie Balan (1930-2007), cuviosul cronicar al sfintilor - in memoriam - carti duhovnici contemporani Libraria Bizantina

 

Preacuviosul Parinte Arhimandrit Ioanichie Balan a fost un om al bucuriei, al seriozitatii, constiinciozitatii si discretiei ori modestiei, un om care si-a propus sa inmulteasca seriozitatea si constiinciozitatea si credem ca a reusit cu prisosinta. Darul deosebit al parintelui Ioanichie de a vorbi si mai ales de a aprofunda cuvintele Scripturii si in special ale Noului Testament, precum si a dogmelor si a sfintelor canoane, preocuparea pentru cartile fundamentale ale spiritualitatii ortodoxe, cum ar fi Patericul si Filocalia, dar si pentru textele liturgice cuprinse in cartile de slujba, l-au facut sa fie iubit si in acelasi timp sa fie un parinte duhovnicesc cu autoritate si discernamant, si toate acestea fiindca vocea profetica a Bisericii si a Parintelui duhovnicesc din Ea, se aude in istorie, caci nu se concepe ca, propovaduind adevarul sa nu mustri pacatul, curatindu-l si indepartandu-l prin baia celui de-al doilea botez, adica prin lacrimile pocaintei.

Glasul ei este aidoma cuvintelor scripturii: „Iata Eu stau la usa si bat”... Chemarea ei si a duhovnicului numai in ea sau din interiorul ei, se indreapta catre toti, si face acest lucru din ziua Cincizecimii, de-a lungul spatiului pamantesc, traversand toate vicisitudinile istoriei. Glasul ei strabate veacurile, caci marturisirea credintei crestine ii apartine doar Ei, in acest fel ajungandu-se la o relatie simfonica dintre Biserica luptatoare si cea triumfatoare.


Descriere

Autor: --

Traducere: --

Editura: Manastirea Sihastria

An aparitie: 2008

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 978-973-7897-32-9

SUGESTII