Parintele eficient
de Thomas Gordon
(0 opinii)
Cod produs: CPPA-6777

37,57 lei

Parintele eficient, de Thomas Gordon, volum aparut la editura Trei Copilul tau iti face scene si istericale? Adolescentul ti-a scapat de sub control, te minte si s-a inhaitat cu o gasca? Odr...
citeste mai mult

Cantitate:

Parintele eficient, de Thomas Gordon, volum aparut la editura Trei

Copilul tau iti face scene si istericale? Adolescentul ti-a scapat de sub control, te minte si s-a inhaitat cu o gasca? Odraslele tale nu vor sa-si faca ordine in camera si iti raspund tot timpul obraznic? Aparent, nu ai decat doua solutii: fie ii pedepsesti, fie te dai batut. Psihologul american Thomas Gordon propune insa o a treia cale, o metoda democratica de comunicare si negociere intre parinti si copii. Folosit cu succes de patru decenii, programul sau de formare a „parintilor eficienti" te va invata cum sa-i asculti „activ" pe cei mici, cum sa le vorbesti fara sa-i cicalesti si fara sa-i denigrezi, cum sa-i indemni sa-si rezolve pe cont propriu problemele ce tin exclusiv de competenta lor si cum sa depasiti divergentele cotidiene in spiritul „avantajului reciproc".

Explicate clar si cu nenumarate exemple, tehnicile de parentaj din aceasta carte vor elimina din caminul vostru pedepsele, teribilismele si certurile infinite, asigurand o atmosfera de respect reciproc si de comunicare eficienta. Thomas Gordon (1918–2002) , psiholog american, este creatorul unor metode larg raspandite de „eficientizare" a comportamentului si comunicarii parintilor, profesorilor si liderilor din afaceri. Editura Trei a mai tradus volumul sau Profesorul eficient.

Felicitari pentru parcurgerea acestei carti! Poti duce mai departe interesul de a avea o relatie frumoasa cu copilul tau, participand la cursurile organizate de PARENTIME. Parentime este reprezentanta in Romania a fundatiei Thomas Gordon International si organizeaza Trainingul Parintilor Eficace, ajutandu-te sa stapanesti instrumentele acestei carti.

Cuprins: Multumiri Prefata Capitolul 1. Parintii sunt invinovatiti, dar nu sunt instruiti Capitolul 2. Parintii sunt oameni, nu zei Capitolul 3. Cum sa asculti astfel incat copiii sa-ti vorbeasca. Limbajul acceptarii Capitolul 4. Puneti-va in practica abilitatile pentru Ascultarea Activa Capitolul 5. Cum sa-i asculti pe copiii prea mici ca sa vorbeasca Capitolul 6. Cum sa vorbesti in asa fel incat copiii sa te asculte Capitolul 7. Cum sa pui la treaba Mesajele la persoana I Capitolul 8. Schimba comportamentul inacceptabil modificand mediul Capitolul 9. Inevitabilele conflicte parinte-copil. Cine ar trebui sa castige? Capitolul 10. Cat de necesar si justificat este apelul parintelui la forta? Capitolul 11. Solutionarea conflictelor prin metoda "avantajului reciproc" Capitolul 12. Temerile si rezervele parintilor fata de metoda "avantajului reciproc" Capitolul 13. Cum punem la lucru metoda "avantajului reciproc" Capitolul 14. Cum sa eviti sa fii concediat din postul de parinte Capitolul 15. Cum pot parintii sa evite conflictele schimbandu-se? Capitolul 16. Ceilalti parinti ai copiilor vostri Anexe 1. Cum sa recunosti sentimentele (un exercitiu) 2. Recunoasterea mesajelor ineficiente (un exercitiu) 3. Emiterea de Mesaje la persoana I (un exercitiu) 4. Folosirea autoritatii parentale (un exercitiu)

Autor:
Thomas Gordon
Traducere:
Victor Popescu
Editura:
Trei
An aparitie:
2014
Limba:
Romana
Cod:
978-973-707-897-1

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie