Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Paisianismul in contextul cultural si spiritual sud-est si est european (secolele XVIII-XIX)

Mai multe poze

Paisianismul in contextul cultural si spiritual sud-est si est european (secolele XVIII-XIX)
39,00 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

Paisianismul in contextul cultural si spiritual sud-est si est european (secolele XVIII-XIX), Valentina Pelin - Editura Doxologia

 

Lucrarea de fata, ingrijita de Acad. Andrei Esanu si Valentina Esanu, trateaza un sir de probleme cultural-spirituale din activitatea Staretului Paisie Velicikovski si a obstii sale in Moldova, care a avut un mare rasunet cultural atat in Principatele Romane, cat si in intreg sud-estul si estul Europei, incepand cu a doua jumatate a secolului al XVIII-lea si, prin numerosii sai ucenici, in prima jumatate a secolului al XIX-lea.

 

Noutatea stiintifica a lucrarii consta in extinderea surselor literare si introducerea in circuitul stiintific a unui numar considerabil de surse documentare anterior necunoscute, intre care se afla scrierile originale ale marelui staret si ale ucenicilor sai, iar de aici si intregirea substantiala a estimarilor asupra acestei extraordinare miscari monahale. Inedite sunt, de asemenea, prezentarile despre activitatile ucenicilor Staretului Paisie si a continuatorilor lui in lacasurile monahale din Basarabia. in totalitatea ei, lucrarea nu numai ca aduce mai multa lumina asupra unei epoci mai putin cercetate din istoria romanilor si a popoarelor limitrofe, dar si schimba in mare parte reprezentarile si concluziile eronate cu privire la epoca paisiana facute cu un secol in urma de cercetatorul rus A.I. Iatimirski.

Descriere

Autor: Valentina Pelin

Traducere: --

Editura: Doxologia

An aparitie: 2017

Detalii

Coperta: Cartonata

Dimensiuni: 14,5 x 23 cm

Nr. pagini: 326

Limba: Romana

Cod: 976-606-666-645-9

SUGESTII