Pagini despre sufletul romanesc
de Constantin Noica
(0 opinii)
Cod produs: C554

18,30 lei

Pagini despre sufletul romanesc, de Constantin Noica, volum aparut la editura Humanitas„Nu stiu daca si in alte parti Psalmii Vechiului Testament s-au citit la fel de mult ca la noi. In oric...
citeste mai mult

Cantitate:

Pagini despre sufletul romanesc, de Constantin Noica, volum aparut la editura Humanitas

„Nu stiu daca si in alte parti Psalmii Vechiului Testament s-au citit la fel de mult ca la noi. In orice caz, eternitatea romaneasca despre care vorbesc este de acest tip. Nu o plenitudine istorica, nu realizari majore – pe care neamul nostru nici n-ar fi avut cand sa le infaptuiasca – dau garantia duratei; ci sentimentul ca, in fond, exista un plan fata de care toata framantarea istorica este irosire si pierdere. Dar – si aici e aspectul nou fata de tanguirea biblica – neamul romanesc e si el, intr-un fel, solidar cu acel plan neschimbator. I se intampla si lui multe, se framanta ceva in marginea lui, in inima lui, peste trupul lui chiar – dar el ramane neschimbat.

«Trece si asta» e una din cele mai curente vorbe romanesti. Neamul nostru ramane pentru ca si el participa, in felul lui, la eternitatea fiintei.“ (Constantin NOICA)

Autor:
Constantin Noica
Editura:
Humanitas
An aparitie:
2010
Limba:
Romana
Cod:
9789735026523

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie