Pagini de pateric romanesc
de George Cabas
(0 opinii)
Cod produs: C1506

Pret: 12,53 lei

Pagini de pateric romanesc, de George Cabas - carti intamplari din vietile sfintilor Libraria BizantinaAm descoperit ortodoxia, nu ca o religie mai buna, sau ca o filozofie mai inteleapta, c...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+

Pagini de pateric romanesc, de George Cabas - carti intamplari din vietile sfintilor Libraria Bizantina

Am descoperit ortodoxia, nu ca o religie mai buna, sau ca o filozofie mai inteleapta, ci ca singurul lucru care n-ar trebui sa aiba nume. In esenta, ortodoxia este firea omului, si in sensul asta am mare nadejde in Biserica si in tineretul Bisericii Ortodoxe. 

Din nefericire, noi, oamenii, bineinteles fiecare cu pacatele sale, desfiguram chipul acestei firi a omului, dar noi toti oamenii, cu toate pacatele noastre, suntem pe drumul mantuirii. 

Ma gandesc mai ales la psalmul care zice: „Ce voi rasplati Domnului pentru toate cate mi-a dat mie? Paharul mantuirii voi lua si numele Domnului voi chema”. Cred ca aceasta este calea. 

Ieromonah Rafail Noica

Aceasta carte s-a alcatuit cu gandul la lucrarea parintelui Ioanichie Balan "Patericul romanesc", din darul duhovnicesc a 22 de parinti, maici si dascali ai Bisericii. Sint convorbiri consemnate la inceputul anilor '90, pe o perioada mai lunga.

citeste mai mult
Autor:
George Cabas
Editura:
Anastasis
An aparitie:
2009
Limba:
Romana
Cod:
978-606-8034-07-2

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie