Opere IV. Dumnezeu se uita la noi cu binoclul
de Emil Brumaru
(0 opinii)
Cod produs: C431

Pret: 52,93 lei

Opere IV. Dumnezeu se uita la noi cu binoclul, de Emil Brumaru - carti eseistica Libraria BizantinaCu o prefata de Ioana ParvulescuVolumul reuneste texte aparute in Suplimentul de cultura si...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+

Opere IV. Dumnezeu se uita la noi cu binoclul, de Emil Brumaru - carti eseistica Libraria Bizantina

Cu o prefata de Ioana Parvulescu

Volumul reuneste texte aparute in Suplimentul de cultura si in Romania literara, la care Emil Brumaru a avut de-a lungul timpului rubrici permanente, precum si un jurnal inedit, din perioada in care autorul a locuit la Dolhasca. Eseurile, corespondentele, prozele si jurnalul, toate reflecta extraordinarul talent literar al scriitorului. Prin stilul direct, inconfundabil, dar foarte sensibil, Emil Brumaru da dovada de multa maiestrie si in proza, iar Dumnezeu se uita la noi cu binoclul, care incheie seria de opere, este o carte ce nu trebuie sa lipseasca din nici o biblioteca.

„Publicistica lui Emil Brumaru, strinsa 

...

„Undeva intre Leonid Dimov si Serban Foarta, Emil Brumaru e un jongleur si un performer al versificatiei. Pe de alta parte si in prelungita consonanta cu aceia, el aplica acest mecanism retoric asupra unei materii care, in loc sa fie «lirica», vaga, abstracta, e concret-descriptiva si bogat-epica, plina de materialitate obiectuala si populata de personaje «ca de proza», prinse in «actiuni» fanteziste, amuzante, cuceritoare. Manierismul formal se dovedeste un paravan pentru relansarea poeziei ca structura mixta, lirica, dar si – obligatoriu! – narativa, apta sa construiasca pe spatii mai largi, refuzind sa se mai consume in fractiunea de secunda a sugestiei, a sensului inexprimabil, care luceste scurt si dezamagitor.” (Ion Bogdan Lefter)    

citeste mai mult
Autor:
Emil Brumaru
Editura:
Polirom
An aparitie:
2014
Limba:
Romana
Cod:
978-973-46-3235-0

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie