• Omiliile la statui, Sf. Ioan Gura de Aur
    Omiliile la statui, Sf. Ioan Gura de Aur

    Omiliile la statui, Sf. Ioan Gura de Aur ...

Cod produs: CTP-1854

Omiliile la statui, Sf. Ioan Gura de Aur

Autor: Sf. Ioan Gura de Aur

Omiliile la statui, de Sf. Ioan Gura de Aur - carti Sfintii Parinti Libraria Bizantina De ne va vedea Dumnezeu ca ascultam cu mare luare aminte cuvantul Lui si ca nu facem de ocara, din pric...

Pret: 26,93 lei

Cantitate:

Omiliile la statui, de Sf. Ioan Gura de Aur - carti Sfintii Parinti Libraria Bizantina

De ne va vedea Dumnezeu ca ascultam cu mare luare aminte cuvantul Lui si ca nu facem de ocara, din pricina vitregiei vremurilor, intelepciunea noastra, ne va veni de indata in ajutor (II,3). Acest statornic adevar al vietii si experientei crestine il arata Sfantul Ioan Gura de Aur in cele XXI de Omilii care urmeaza, numite la statui . Prilejul rostirii acestor nestemate ale propovaduirii bisericesti a fost starea de infricosata asteptare a pedepsei imparatesti, in sanul obstii crestine din Antiohia, dupa ce unii daramasera statuile imparatului Teodosie cel Mare si ale membrilor familiei imperiale.

Razmerita aceasta, pricinuita de impunerea de noi taxe, pusese Antiohia - unde „intaia oara, ucenicii s-au numit crestini" ( Fapte 11, 26 ) - in situatia de a fi adus imparatului o ofensa de neiertat, caci statuile lui erau semnul vazut al autoritatii sale in fiecare colt al imperiului. Pentru o asemenea infruntare a puterii si demnitatii imparatesti, pedeapsa era una singura - nimicirea cetatii razvratite...din Precuvantare.

Autor:
Sf. Ioan Gura de Aur
Editura:
Institutul Biblic
An aparitie:
2007
Limba:
Romana
Cod:
6422839000534

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating: min           max
Continua