Omilii la Evanghelia dupa Marcu. Omilii diverse
de Fericitul Ieronim
(0 opinii)
Cod produs: CTP-1998

21,27 lei

Omilii la Evanghelia dupa Marcu. Omilii diverse, de Fericitul Ieronim - carti Sfintii Parinti Libraria Bizantina Fericitul Ieronim, unul dintre cei mai prolifici scriitori ai Bisericii, este...
citeste mai mult

Cantitate:

Omilii la Evanghelia dupa Marcu. Omilii diverse, de Fericitul Ieronim - carti Sfintii Parinti Libraria Bizantina

Fericitul Ieronim, unul dintre cei mai prolifici scriitori ai Bisericii, este cunoscut mai ales pentru traducerea Sfintelor Scripturi in latina, dar si pentru comentariile biblice si pentru scrierile polemice. Toate acestea sunt intregite insa de omiliile sale, care ne ofera, alaturi de marile scrieri, portretul vietii si gandirii Parintelui latin. Editura Institutului Biblic si de Misiune Ortodoxa ne aduce in atentie o parte dintre aceste omilii, intr-un nou volum din Colectia "Credinta ortodoxa".

Cartea ofera doua serii de cuvantari: prima este alcatuita din zece Omilii la Marcu si constituie prima talmacire mai ampla a Evangheliei dupa Marcu din istoria literaturii crestine. A doua cuprinde 12 omilii diverse, adica exegeze la celelalte Evanghelii si predici la marile sarbatori ale Bisericii. Potrivit notei editoriale, ambele contin texte de mica intindere, dar certa valoare hermeneutica, teologica si morala.

Autor:
Fericitul Ieronim
Editura:
Institutul Biblic
An aparitie:
2014
Limba:
Romana
Cod:
978-973-616-403-3

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie