• Ocolul pamantului in 80 de zile
    Ocolul pamantului in 80 de zile

    Ocolul pamantului in 80 de zile ...

Cod produs: C998

Ocolul pamantului in 80 de zile

Autor: Jules Verne

„In clipa aceea, ceasornicul arata opt si patruzeci si doua de minute. Jucatorii luasera cartile, dar in fiecare clipa intorceau ochii spre ceas. Oricat de siguri ar fi fost ca vor castiga, ...

Pret: 9,63 lei

Cantitate:

„In clipa aceea, ceasornicul arata opt si patruzeci si doua de minute. Jucatorii luasera cartile, dar in fiecare clipa intorceau ochii spre ceas. Oricat de siguri ar fi fost ca vor castiga, se poate spune ca minutele nu li se parusera niciodata atat de lungi!

Limba pendulei batea secundele cu o regularitate matematica. Fiecare jucator putea numara tacanitul acestor diviziuni sexagesimale care ii lovea urechea.

- Ora opt si patruzeci si patru! zise John Sullivan, neputand sa-si stapaneasca tulburarea glasului.

Numai un minut, si ramasagul era castigat!

Gentlemenii incetasera jocul si lasasera cartile pe masa. Numarau secundele! La a patruzecea secunda, nimic; si nimic la a cincizecea!... La a cincizeci si cincea, afara izbucni ceva ca un tunet, se auzira aplauze, urale, ba chiar si injuraturi, care se pierdura intr-un singur vuiet. Jucatorii se ridicara.

La a cincizeci si saptea secunda, usa salonului se deschise si... pendula nu batuse inca a saizecea secunda cand Phileas Fogg se ivi in prag, urmat de o multime in delir, care daduse navala in club.

- Iata-ma, domnilor, am sosit!”

Autor:
Jules Verne
Traducere:
Ecaterina Cretulescu
Editura:
Corint
An aparitie:
2004
Limba:
Romana
Cod:
9789731352039

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating: min           max
Continua