Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Ochii doamnei mele. O poveste despre viata amoroasa a lui Shakespeare

Mai multe poze

Ochii doamnei mele. O poveste despre viata amoroasa a lui Shakespeare
33,72 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

Ochii doamnei mele. O poveste despre viata amoroasa a lui Shakespeare, de Anthony Burgess - carti fictiune autori britanici Libraria Bizantina

 

Faimosul autor al Portocalei mecanice ilumineaza in acest roman somptuos, impregnat de spiritul elisabetan, firele nevazute dintre viata si operele lui Shakespeare. De la ipostaza adolescentului obsedat de cuvintele rare sau inventate, la cea a poetului si dramaturgului in plina forta creatoare, romanul urmeaza itinerariul iubirilor lui Shakespeare, povestea lui de seducator si sedus reflectata in Sonete si in piesele de teatru.

In acest roman ambitios, scris pentru a marca implinirea a patru secole de la nasterea Marelui Will, Anthony Burgess combina reconstituirea istorica si eruditia lingvistica cu umorul debordant, naratorul omniscient care relateaza parcursul lui WS fiind un lector britanic de literatura engleza detasat in Orient, cu inclinatii bahice, frustrat de ignoranta si de lipsa de apetit intelectual a studentilor sai.
Cariera protagonistului WS este spectaculoasa – manusarul provincial ajunge actor, apoi dramaturg si, intr-un tarziu, actionar al unei trupe de teatru londoneze, dar nu mai putin spectaculoase sunt turbulentele politice din epoca elisabetana si intrigile de la Curte. WS prefera insa postura de observator impartial al istoriei, refuzand sa se implice in jocurile periculoase ce duc la caderea multor figuri de seama ale vremii. Prietenia care-l leaga de tanarul si rasfatatul conte de Southampton si iubirea pentru misterioasa amanta exotica evocata in sonetele dedicate Doamnei Brune ii vor modela opera si ii vor hotari destinul.

Sursa: www.humanitas.ro

Descriere

Autor: Anthony Burgess

Traducere: George Volceanov

Editura: Humanitas

An aparitie: 2015

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: 292

Limba: Romana

Cod: 978-973-689-885-3

SUGESTII