O vara ce nu mai apune
de Radu Sergiu Ruba
(0 opinii)
Cod produs: CFAU-2680

30,83 lei

O vara ce nu mai apune, de Radu Sergiu Ruba - carti fictiune autori romani Libraria Bizantina „Borges insusi n-ar fi putut s-o spuna mai frumos: «Nu exista paradis in absenta luminii». Dupa ...
citeste mai mult

Cantitate:

O vara ce nu mai apune, de Radu Sergiu Ruba - carti fictiune autori romani Libraria Bizantina

„Borges insusi n-ar fi putut s-o spuna mai frumos: «Nu exista paradis in absenta luminii». Dupa cum nu exista intreprindere mai delicata – si totodata aventura mai palpitanta – decat intoarcerea pe urmele propriilor pasi. Radu Sergiu Ruba face acest drum sprijinindu-se mai mult pe retina memoriei decat pe memoria retinei. Prozele lui deschid carari spre o lume populata de personaje asupra carora timpul si-a facut lucrarea dupa cum a poftit. Ruba extrage amintiri din malul trecutului, le spala in soarele unei zile de toamna si le asaza pe catifea, sub ochii nostri, ca pe niste tandari de pietre pretioase. Forta evocatoare si talentul confesiv fac din O vara ce nu mai apune pasaportul spre tinuturi si oameni din alt loc si din alt secol.

Radu Sergiu Ruba scrie despre saradele vietii, despre farsele, descompunerile si recompunerile ei. Prozele lui stau la confluenta dintre istorie, geografie si biografie. Le citesti cu emotia elevului care, pe vremuri, astepta ca soarele sa prinda in raza lui picatura de cerneala suspendata in varful penitei. Apoi iti vine sa mangai paginile si sa multumesti celui care rastoarna miere peste crestetele noastre. Fiindca tocmai ai avut parte de ceva frumos si sfasietor." (Radu PARASCHIVESCU)

Autor:
Radu Sergiu Ruba
Editura:
Humanitas
An aparitie:
2014
Nr. pagini:
260
Limba:
Romana
Cod:
978-973-50-4576-0

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie