O mie si una de nopti si zile
de Naghib Mahfuz
(0 opinii)
Cod produs: CFAS1-7380

27,94 lei

O mie si una de nopti si zile, de Naghib Mahfuz, volum aparut la editura Humanitas Scriitorul egiptean Naghib Mahfuz a primit Premiul Nobel pentru literatura in 1988. Cartile sale sunt tradu...
citeste mai mult

Cantitate:

O mie si una de nopti si zile, de Naghib Mahfuz, volum aparut la editura Humanitas

Scriitorul egiptean Naghib Mahfuz a primit Premiul Nobel pentru literatura in 1988. Cartile sale sunt traduse in peste treizeci de limbi. Suntem in a o mie doua noapte araba. Vizirul Dandan tocmai a aflat ca sireata sa fiica Seherezada a reusit sa-si salveze viata. Puterile magice ale povestii au izbutit, ca intotdeauna, sa purifice constiinta umana.

Dar oare cat dureaza efectul acestui miraculos antidot? se intreaba cu tristete Seherezada, indoindu-se de perfecta curatenie morala a sotului sau. Viitorul nu se anunta deloc senin, mai ales ca dincolo de zidurile palatului e o lume la fel de framantata si de manata de ambitii, unde pericolele se ivesc la fiecare pas. Intamplari stranii avandu-i ca protagonisti pe unii dintre supusii sultanului Sahriyar ii iau prin surprindere pe oamenii care, odata cu miraculoasa transformare a acestuia, se considerau in sfarsit in afara oricarei primejdii. Va reusi Seherezada sa converteasca din nou instinctele violente ale sultanului in blandete inteleapta si dorinta de razbunare in iubire de semeni?

Autor:
Naghib Mahfuz
Traducere:
Mihai Patru
Editura:
Humanitas
An aparitie:
2008
Limba:
Romana
Cod:
9789736893506

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie