O femeie iubita
de Andrei Makine
(0 opinii)
Cod produs: CFAS1-7348

31,79 lei

O femeie iubita, de Andrei Makine, volum aparut la editura Polirom O femeie care trebuie iubita... O femeie care trebuie aparata... O femeie careia barbatii i-au dorit trupul si pe care au i...
citeste mai mult

Cantitate:

O femeie iubita, de Andrei Makine, volum aparut la editura Polirom

O femeie care trebuie iubita... O femeie care trebuie aparata... O femeie careia barbatii i-au dorit trupul si pe care au invidiat-o pentru puterea ei extraordinara. O femeie care inca trezeste pasiuni: Ecaterina cea Mare. Si o asemenea pasiune il impinge pe tinarul regizor rus Oleg Erdmann sa dezlege misterul care o inconjoara pe tarina admirata de Voltaire, Cagliostro ori Casanova. Cine a fost cu adevarat Ecaterina cea Mare? O desfrinata cu tendinte nimfomane? Sau un suveran luminat care a reformat Imperiul Rus, transformindu-l intr-o mare putere europeana?

Dincolo de toate aceste clisee, investigatiile lui Erdmann aduc la lumina dramele intime ale celebrului personaj istoric, constituindu-se intr-un roman memorabil, care transcende biografia, revelind totodata libertatea de a trai si de a iubi.

„Cu un aer de pustoaica, sufla intr-o bucla care ii gidila obrazul… In ultima vreme, observa detalii pe care nu le-ar fi luat niciodata in seama inainte sa se fi apucat sa scruteze, cu atentie maladiva, viata Ecaterinei. Cea pe care istoricii o numesc «Messalina ru-soaica» si care, pentru Oleg, redevine o copilita de altadata – o mica printesa germana privind cum cade zapada peste Marea Baltica…” (Andrei Makine)

„Andrei Makine cultiva un stil elegant, desi nu intotdeauna usor de patruns. Viziunea sa este pe atit de nemarginita, pe cit de bine stapinita este proza.” ( The Guardian )

„Makine isi are locul sau pe raftul marii literaturi universale, intre Lermontov si Nabokov, poate cu citeva volume in spatele lui Proust.” ( The Atlanta Journal )

Autor:
Andrei Makine
Traducere:
Daniel Nicolescu
Editura:
Polirom
An aparitie:
2013
Limba:
Romana
Cod:
6677

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie