Notiuni de chimia picturii
de Ioan Istudor
(0 opinii)
Cod produs: WST-1758

Pret: 53,00 lei

Notiuni de chimia picturii , de Ioan Istudor, volum aparut la editura ACS „Notiuni de chimia picturii”, autor Ioan Istudor, este o carte de referinta in domeniul conservarii patrimoniului cu...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)

Notiuni de chimia picturii , de Ioan Istudor, volum aparut la editura ACS

„Notiuni de chimia picturii”, autor Ioan Istudor, este o carte de referinta in domeniul conservarii patrimoniului cultural, o carte utila in special restauratorilor si studentilor de la conservare restaurare, pictorilor sau specialistilor din domenii conexe, dar si tuturor celor interesati pictura, restaurare, de o mai buna conservare a patrimoniului cultural. Ioan Istudor, a pus bazele chimiei aplicate in domeniul restaurarii si a colaborat cu specialisti romani si straini inca din faza de pionierat a domeniului restaurarii la noi in tara.

Experienta sa de peste 50 de ani in cercetarea si investigarea operelor de arta, dar si cele peste 300 de monumente studiate, certifica calitatea materialului publicat. Ioan Istudor este atestat ca expert / cercetare investigatii de catre Ministerul Culturii si Patrimoniului; este autor a numeroase publicatii de referinta in domeniu si a mai multor brevete de inventie. Date tehnice: format 230 / 165 mm, 416 pagini cu o parte din capitol illustrate color, hartie 115 g/mat, coperta cu clape, legare: cusuta cu ata si brosat.

Recenzii: "Destinul prestigiosului investigator chimist, Domnul Ioan Istudor, este legat direct de avutia culturala a Romaniei. Pe aceasta a servit-o de mai bine de 5 decenii, cu o devotiune exemplara, incercata doar de frecvente si gresite masuri administrative si mereu nerasplatita. Chimistul si deopotriva conservatorul de monumente istorice, Ioan Istudor a daruit in acest rastimp numeroase si esentiale informatii stiintifice capabile sa fundamenteze studiile arheologilor, istoricilor, istoricilor de arta si arhitectilor preocupati de cronologie, interpretare stilistica, iconografie sau de istoria propriu-zisa – miile sale de buletine de analiza, datele exacte oferite cu gentilete, au contribuit la cele mai corecte solutii si masuri din proiectele de restaurare, le-au adecvat pe acestea la realitati de necontrazis.

Domnul Ioan Istudor a dat asadar mereu celorlalti – mai ales restauratorilor – din ceea ce inseamna, incontestabil si sigur, “viata” monumentelor istorice, mecanismele ce dirijeaza in profunzime comportamentele materiei acestora. Prin stiinta Domniei Sale, piatra, caramida, lemnul, partile metalice, liantii si culorile, felul in care acestea asamblate sau individuale interactioneaza in raport cu timpul, locul si cu omul nu mai au secrete. Cele ce le-a desprins dintr-o cunoastere directa, vazand si revazand cazurile – caci fiecare monument este un caz! -, le-a arhivat tarziu si cu multa acribie in pagini de carte.

A preferat mai degraba sa ofere confratilor si semenilor sai, ca un adevarat magistru, din tezaurul sau de experiente punctand cate o opinie, confirmand un rezultat sau presupunere, servindu-i cu analize punctuale ca pe ceva de la sine inteles. Nimic din orgoliile autoratului sau din primatul unui subiect nu este de intalnit in opera sa. Da, opera, caci atunci cand s-a decis, totusi, sa adune intr-o lucrare rezultatele sale profesionale, a incheiat un adevarat tratat. Magistral ca profunzime de idei si bogatie de practici , un indreptar si o referinta bibliografica totodata, o carte de folos comunitatii investigatorilor, restauratorilor si conservatorilor contemporani dar si generatiilor care vor mosteni monumentele Romaniei". Profesor univ.dr. Ioan Opris

citeste mai mult
Autor:
Ioan Istudor
Editura:
Asociatia Art Conservation Support
An aparitie:
2011
Limba:
Romana
Cod:
9786069253656

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie