Napoleon III cel neiubit
de Lucian Boia
(0 opinii)
Cod produs: CIU-2634

30,83 lei

Napoleon III cel neiubit , autor Lucian Boia - carti istorie universala Libraria Bizantina „Aceasta carte nu e o biografie. Intentia autorului este sa propuna o meditatie privind cariera une...
citeste mai mult

Cantitate:

Napoleon III cel neiubit , autor Lucian Boia - carti istorie universala Libraria Bizantina

„Aceasta carte nu e o biografie. Intentia autorului este sa propuna o meditatie privind cariera unei personalitati care i-a dezbinat pe francezi si ii separa, inca, pe istorici. In centrul investigatiei se afla un proiect de o ambitie putin obisnuita. Napoleon III a vrut sa remodeleze Franta, Europa si lumea. Va trebui sa limpezim geneza unei viziuni politice si sociale foarte particulare, obiectivele urmarite si modul in care-au fost puse in opera, iar la sfarsit sa facem bilantul, plin de contraste, al implinirilor si esecurilor. Fiecare individ, si cu atat mai mult un personaj istoric de mare anvergura, prezinta o multitudine de chipuri, compuse si recompuse in functie de perspectiva din care e privit.

Napoleon III este o fiinta reala si in acelasi timp o creatie «colectiva» a scriitorilor, a istoricilor, a tuturor celor care s-au apropiat de el intr-un fel sau in altul. Preocuparea mea a fost sa gasesc un punct de echilibru intre atatea reprezentari divergente. Oricum, istoria nu detine adeva­ruri «absolute». In spatele oricarei reconstituiri se ascunde istoricul. Cu alte cuvinte, acest portret, pe care l-am dorit cat mai fidel, este si el, intr-un fel, propriul meu Napoleon III.“ (Lucian BOIA)

Sursa: www.humanitas.ro

Autor:
Lucian Boia
Editura:
Humanitas
An aparitie:
2014
Limba:
Romana
Cod:
978-973-50-4602-6

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie