Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Nae Ionescu, un cavaler prestant al spiritului

Mai multe poze

Nae Ionescu, un cavaler prestant al spiritului
38,54 RON

Disponibilitate: Nu este in stoc

Pentru Profesorul nostru, un prieten, o discutie cu oarecine, o lupta, un articol, o prelegere erau la fel de insemnate. Ceea ce-l interesa era viata integrala, ca suprema aventura adusa ofranda cresterii vietii generale, si nu se selectiona pe el insusi, ceea ce implica intotdeauna oarecare artificialitate, pentru a se manifesta intr-un anume fel, cum nu era in ansamblu. A primi un cunoscut, a aseza cartile in rafturile unei biblioteci, a face ordine la un „oficiu de librarie“, a cerceta registrele si rulajul unei mari institutii financiare erau pentru Nae Ionescu fapte tot atat de importante ca si a cunoaste o carte de filozofie ori a stabili jaloanele unui studiu.

Totul avea pret pentru el doar prin echivalenta de viata, de spirit, si in aceasta privinta viata sa a avut un fel de egalitate, fara a fi fost niciodata egala cu aceea a oamenilor obisnuiti. Peste complexitatea lui, alcatuita din atatea antinomii constitutionale, era deci si un fel de curioasa omogenitate, care imprima vraja si dinamism de viata in manifestari. De aceea, oricat ar incerca spiritele analitice sa puna ordine definitiva si sa gaseasca sensuri complete in aceasta tesatura sufleteasca, dominata de acelasi suflu al vietii si de un acelasi inteles al valorii, in toate gesturile pe cari le facea, credem ca destinul lui Nae Ionescu s-ar vadi cel mai apropiat nu intr-o expunere pur abstracta, ci intr-o „viata“, intr-un roman, intr-o istorie. (Vasile Bancila) 

In aceasta imensa risipa de ganduri pe care o face Bancila, el sugereaza, da directii, deosebeste duhuri, pentru o posibila rodire viitoare. Aici sta si insemnatatea volumului de fata; caci cine vrea sa cerceteze viata, gandirea sau pilda spirituala ale lui Nae Ionescu gaseste aici, gata formulate, temele principale. Nu are decat sa continue, sa faca sa rodeasca samanta rasadita. (Dora Mezdrea)

Descriere

Autor: Vasile Bancila

Traducere: --

Editura: Eikon

An aparitie: 2011

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 9789737113139

SUGESTII